Mads Claus Rasmussen / AFP / Profimedia

Predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković dobio je jutros pretnju ubistvom, zbog čega je intervenisala policija koja se u velikom broju nalazi ispred Banskih dvora. Ipak, hrvatski premijer tvrdi da se nije uplašio i da je policija "preozbiljno shvatila" dobijene pretnje.

Naime, Plenković je na pitanje novinara o tome da li se oseća sigurno, rekao da ga ovo nije uplašio, jer se ovakve stvari u Hrvatskoj dešavaju gotovo svakodnevno, piše Dnevnik.hr.

“Iz policije su ovo očigledno malo ozbiljnije doživeli, ali ima toga stalno, samo se ne hvalimo“, rekao je Plenković i dodao da je ukazao na to da će policija reći da li je onaj koji je uputio pretnju lociran.

Pročitajte još:

Podsetimo, ispred Banskih dvora parkirano je više policijskih vozila, a zgradu vlade obezbeđuju pripadnici interventne policije naoružani dugim cevima.

Hrvatski mediji su preneli da je policija jutros dobila dojavu o pretnji ubistvom premijera i članova vlade, pa je ispred Banskih dvora upućen tim interventne policije.

„Trenutno je jedinica interventne policije ispred Vlade, još jedna pretnja te vrste meni i članovima vlade“, rekao je premijer Plenković.

BONUS VIDEO Policija ispred zgrade Vlade u Zagrebu zbog pretnji Plenkoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar