Andrej Plenković Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

MUP Hrvatske oglasio se povodom jutrošnjih pretnji ubistvom premijera Andreja Plenkovića i članova vlade saopštenjem, kojim je potvrđeno da su one upućene telefonski.

„Policijska uprava zagrebačka je danas, 12. maja u jutarnjim satima zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je u svojoj izjavi izrazila pretnje prema predsedniku Vlade RH i članovima vlade“, navode iz MUP-a HR.

Dodaju da su s obzirom na zaprimljenu dojavu, odnosno ozbiljnost izrečenih pretnji, na Markov trg upućene i raspoređene dodatne policijske snage.

„Policijski službenici sprovode kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti te identifikovanja osobe koja je uputila pretnje“, navodi se u policijskom saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Markovom trgu su od jutros dva ivozila sa službenim oznakama MUP-a, bilo je i više pripadnika policije i dva policajca sa dugim cevima.

Portparol Vlade HR je ranije danas potvrdio da je policija zaprimila dojavu o pretnji.

„Danas ujutro policija je zaprimila dojavu o pretnji ubistvom premijera i članova vlade RH. Sledom toga u vladu je upućen interventni tim i policijsko postupanje je u toku“, izjavio je portparol Vlade HR za Hinu.

BONUS VIDEO: Hrvatski predsednik o srpskim cajkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar