Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

Kancelarija predsednika Hrvatske Zorana Milanovića objavila je novo saopštenje u kojem na do sada najoštriji način upozorava na nezakonitosti oko izbora Ivana Turudića za glavnog državnog tužioca.

„Turudić je osoba bez imalo morala, dokazani lažov, politički zavisnik od HDZ-a i miljenik kriminalnog podzemlja. Kao predsednik Županijskog suda u Zagrebu sastajao se tajno s čovekom pod istragom tog istog suda. Kao sudija sastajao se i dopisivao s osumnjičenom USKOK-a, dilao joj informacije i dogovarao usluge. Lagao je u Hrvatskom saboru. I sigurno još puno toga nemoralnog, sumnjivog i za državu štetnog je činio, ali već i spomenuto je dovoljno da se odmah diskvalifikuje iz takmičenja za mesto GDO. Plenković sve to zna, čuje i čita, ali ne čini ništa već ustraje u opasnoj nameri da takvog opskurnog čoveka instalira na čelo DORH-a“, napisao je Milanović u saopštenju.

Ivan Turudić Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Prema njegovim rečima, Plenković svesno krši zakone, kao i da je jasno zašto nije tražio bezbednosnu proveru Turudića pre nego što ga je predložio za glavnog državnog tužioca.

„Zato što je želeo po svaku cenu da sakrije činjenice i informacije o Turudiću, o njegovim noćnim seansama sa Zdravkom Mamićem, a pogotovo o njegovim bliskim susretima posebne vrste s Josipom Rimac. Nova provera razotkrila bi kako Turudić nikada nije prestao da se druži s političkim i kriminalnim podzemljem, razotkrilo bi se i sve ono što je radio nakon 2019. godine. Jer, tu novu proveru, po zakonu, mogao bi videti i pročitati i Predsednik Republike pa se ne bi moglo dogoditi da ispare važni podaci o druženju Turudića s osobama pod istragom“.

Milanović dalje navodi da je pitanje zašto je Plenković toliko insistirao na imenovanju Turudića.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Šta skriva Plenković? Osim što skriva istinu da je Turudić osoba bez imalo morala, dokazani lažov, politički zavisnik od HDZ-a i miljenik kriminalnog podzemlja, izborom Turudića Plenković želi da sakrije činjenice koje bi mogle dovesti i do njegovog krivičnog progona! U strahu od sopstvenog progona leži razlog za ovako brzu, kvarnu, predizbornu i besprizornu operaciju stranačke okupacije DORH-a. Andrej Plenković doveo je zato u DORH čoveka koji je spreman da zaustavi bilo kakvu mogućnost istrage koja se tiče AP“, zaključuje se u saopštenju Milanovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar