Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DOMINIĆ

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ponovo se oglasio o izboru Ivana Turudića za glavnog državnog tužioca i premijerju Andreju Plenkoviću koji ga je za tu poziciju i preporučio.

Upravo je Milanović jedan od najžeščih kritičara Plenkovića zbog izbora Turudića.

„U svom nastojanju da odbrani skandalozan izbor Ivana Turudića za glavnog državnog tužioca (GDO), predsednik Vlade Andrej Plenković laže hrvatsku javnost, posebno kada uverava kako je Turudić uoči izbora na dužnost GDO prošao bezbednosnu proveru. Na čelo institucije koja ima neograničena ovlašćenja, uključujući represivne, instalirao je čoveka koji već svojim prvim istupima otkriva kako mu je jedini zadatak i cilj da zaštiti HDZ, stranku koja ga je stvorila, obeležila i kojoj sve duguje“, naveo je Milanović.

Andrej Plenković i Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

On ističe i da još nije kasno da se obustavi imenovanje Turudića, koji nije položio zakletvu.

„Hrvatska je i dalje socijalni slučaj Evropske unije i na to smo jako ponosni. Sve stvari će leći na svoje, ovo je pedofilija, ovo graniči s političkom pedofilijom. To su bludne radnje. Setite se kad sam ja bio premijer, bio sam nekad grub… ali taj tip. kako on tretira ljude, s kakve visine govori. Kad kažem da je Plenković Plenkušenko, nije lider, tvoje metode rada su takve kakve jeseu HDZ je sekta. Nitko ne pita ništa“, rekao je Milanović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Govoreći o predstojećim izborima u Hrvatskoj, aktuelni predsednik kaže da nije odlučio da li će se kandidovati, dok za parlamentarne izbore još nije određen datum.

„Jasno sam rekao bez da ostavljam bilo kakav prostor sumnji, kako ću se ponašati nakon parlamentarnih. Ne znam za datum, nisam razmišljao. Plenković će definitivno odlučiti kad će biti izbori. Ja kad sam bio premijer, rekao sam kad će biti izbori. Ali kad su došli probisveti, ne ide drukčije, ja nikad nisam nikome rekao da je smeće. Rekao sam opušak, to je drugo. Opušak ima svoju funkciju, smeće je smeće, smeće je dehumanizacija, opušak je status“, zaključio je Milanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar