Foto: Gofundme

Vlasnik pasa koji su u februaru napali čoveka u apartmanskom naselju u Arlingtonu u SAD uhapšen je, saopštili su zvaničnici.

Erik Moten (31) priveden je u sredu i optužen za jednu tačku napada psa koji je za posledicu imao teške telesne povrede, saopštila je policija.

Motenovi pitbulovi napali su 49-godišnjeg muškarca 12. februara u stambenom kompleksu u bloku 700 Ridgeglen Drajv. Medijski partner Star-Telegrama VFAA-TV i GoFundMe nalog identifikovali su žrtvu kao Terensa Maršala.

Maršal je rekao VFAA da je proveravao vremenske prilike pre posla kada su ga psi napali. Jedan pas ga je ugrizao za uvo, drugi za ruku, a još dva su ga ugrizla kroz radne čizme. Peti pas ga je ugrizao za potiljak, što je za posledicu imalo veliku ranu.

Pitbul, pit bul, pas, zubi, čeljust
Foto: Shutterstock

U vreme kada su vlasnik i dva posmatrača uspeli da odvuku pse, Maršal je bio ozbiljno povređen. Proveo je sedam i po sati u hitnoj pomoći, gde je dobio 79 šavova, navodi VFAA.

Kontrola životinja Arlingtona i policijska uprava Arlingtona istražili su napad i izdali nalog za hapšenje Motena. Optužba, napad psa koji je doveo do teške telesne povrede, je krivično delo u Teksasu.

PROČITAJTE JOŠ:

Moten je optužen za krivični nemar zbog neobezbeđivanja pasa, navodi se u nalogu za hapšenje. Kontrola za životinje je pokušala da ga kontaktira sa nalogom da stavi pse u karantin radi provere besnila, ali Moten nije otvorio vrata njegovog stana, navodi se u nalogu.

Jedan od Motenovih pitbulova takođe je navodno u decembru ugrizao ženu za prst.

Moten je zadržan u zatvoru okruga Tarant uz kauciju od 10.000 dolara, saopštila je policija.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare