Nestala devojčica u Firenci Foto:IOS / Zuma Press / Profimedia

Više od tri meseca kasnije, možda je došlo do prekretnice u istragama vezanim za Katu, devojčicu peruanskog porekla koja je nestala iz bivšeg hotela Astor u Firenci u Italji 10. juna.

Iz Tužilaštva stiže vest o upisu pet osoba u registar osumnjičenih, a kako se navodi radi se o bivšim stanarima hotela.

Sumnja se da je telo male Mije Kataleje Čiklo Alvarez izneto iz nekadašnjeg hotela, možda beživotno, zatvoreno u kolicima, nekoliko sati nakon njenog poslednjeg viđenja.

Tužilaštvo je za petoricu osumnjičenih naložilo ponavljanje tehničke istrage, u cilju utvrđivanja prisustva biološkog ili genetskog materijala i bilo kakvog DNK profila iz kesa, kolica i slavina u sobama bivšeg hotela, prenosi Rainews.it.

Iste predmete, koji su zbog svoje veličine mogli da sakriju telo devojčice, koristila su trojica od petorice osumnjičenih, kako je dokumentovano kamerama, i 10. i 17. juna prilikom iseljenja zgrade.

PROČITAJTE JOŠ:

Istrage se sprovode uz pomoć tehničkog konsultanta kojeg imenuje Okružna direkcija za borbu protiv mafije, koju vodi zamenik tužioca Luka Teskaroli.

Druga dvojica osumnjičenih su stanari tri odvojene prostorije u čijim su kupatilskim slavinama 11. juna tokom opsežnog pretresa pronađeni tragovi navodne krvi.

Policija će u narednih nekoliko dana obaviti i detaljnija istraživanja u nekadašnjem hotelu u potrazi za mogućim tragovima devojčice.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar