Foto: Shutterstock

Na vratima stanova u zagrebačkim zgradama osvanuli su misteriozni natpisi koji su izazvali nemir među građanima. Sumnja se da je reč o snalažljivim i proračunatim provalnicima, a policija apeluje da ih žitelji Zagreba ne brišu - već prijave.

„Dragi stanari, po komšiluku lutaju provalnici koji ostavljaju znake plus ili minus kada ste ili niste kod kuće. Pazite!“, piše na oglasnoj tabli zgrade u kojoj su misteriozni simboli prvo primećeni, piše N1 Zagreb.

Kako prenosi N1 Zagreb, znaci su mali, gotovo neprimetni. Obično se ostavljaju blizu vrata ili zvona stanova. Zagrebačka policija apeluje na ljude da takve oznake ne brišu, već da ih prijave policiji kako bi im pomogla u otkrivanju i hvatanju provalnika.

Pročitajte još:

„Primetili smo pre oko dve nedelje, u razgovoru sa komšijama, shvatili da su se ovakvi znakovi pojavljivali po stanovima tokom celog leta. Stavili smo obaveštenje na oglasnu tablu kako bi komšije bile upoznate sa situacijom i pratile situaciju oko zgrade“, rekla je stanarka Lucija Tuveg Pejak, prenosi N1 Zagreb.

BONUS VIDEO 12 hektara nekadašnje fabrike u centru grada, vredi kao stan na Vračaru: Radnici tvre da je i pitanju pljačka!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar