Foto:Vijesti/TV Vijesti

Vršilac dužnosti direktora Uprave crnogorske policije Nikola Terzić izneo je u večerašnjem gostovanju na TV "VIjesti" detalje o tunelu koji je prokopan u zgradi Višeg suda u Podgorici. Osim što je rekao da su u slučaj umešani državljani Srbije, osvrnuo se i na žensku osobu, NN lice, koja je takođe bila deo ove "operacije", koristeći lažnu ličnu kartu.

„Uprava policjie zna ko su rudari. Krivičnom prijavom koju će podneti Uprava policije biće obuhvaćeno pet lica – M.M. (1970), J.D. (1993), M.V, (1991), V.E. (1991), svi državljani Srbije „, rekao je Terzić.

Kazao je da će prijavom biti obuhvaćena i dva NN lica.

„Od ova dva NN lica je lice sa lažne lične karte“, rekao je Terzić.

Precizirao je da je fotografija na ličnoj karti autentična, ali ne i njeni podaci.

„Ova ženska osoba jeste ovo lice sa fotografije, ali nisu njeni podaci. Ali je fotografija identična i jedna je od osoba koja je učestvovala u kriminalnim aktivnostima. Naglasak koje je imala u komunikaciji sa svjedokom i ukazivalo je da ovo lice iz Srbije ili Bosne i Hercegovine“, rekao je Terzić.

Terzić je TV Vijesti dostavio fotografiju lažne lične karte ženske osobe koja je uključena u ovu akciju i pozvao javnost da obaveste policiju ako imaju informacije o njoj.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da je ona iz Bosne ili Srbije. Podvukao je da je operacija „tunel“ kompleksna i da zahteva takvu istragu.

„Potpuno je legitimno da danas ne možete znati tačan broj ljudi koji su učestvovali u kopanju tunela do depoa Višeg suda“ – ocenio je on na početku gostovanja.

Podsetimo, provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko “samo” ispreturao dokaze.

Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12…
*****