Foto:shutterstock Makic Slobodan; ATV atvbl.rs; shutterstock; privatna arhiva facebook

Ceo region šokiran je ubistvom koje se dogodilo u Doboju. Sašu K, oca četvoro dece, oteli su, a zatim i ubili njegova supruga A.K (33). i njen ljubavnik D.L. (19). Prema informacijama koje je saopštila policija, oni su plan kovali danima, da bi kobne noći otrovali i pretukli Sašu dok je spavao. Odvezli su ga u šumu, a u gepeku automobila nasmrt ga je izbola njegova supruga. Njegovo nago i vezano telo pronašla je policija, koja je ubrzo uhapsila osumnjičene.

U šumi, nedaleko od izletišta Preslica kod Doboja, pronađeno je iskasapljeno telo Saše, kog je sa ljubavnikom ubila njegova supruga.

Napali ga dok je spavao

Načelnik policije Doboja Slobodan Radinković otkrio je na konferenciji za medije da je žrtva pre zločina najverovatnije bila omamljena.

Foto:N1/BiH

”Po svemu sudeći, osumnjičeni je napadnut u krevetu u svojoj kući u ulici Miloša Obilića oko 1.15 časova. Sumnjamo da mu je u vodu i limunadu sipana određena vrsta lekova da bi se što više onesposobio i da ne bi mogao da pruža otpor. Radiće se toksikološko veštačenje kako bi se utvrdilo o čemu se radi. Sumnjamo da mu je D.L. zadao udarac šakom, nakon čega su ga vezali selotejp trakom i konopcem i ubacili u prtljažnik vozila koji su iznajmili u Banjaluci”, rekao je Radinković.

On je naglasio da je žrtva nakon toga prevezena u šumu, tako što je D.L. jednim vozilom išao ispred, a A.K. ga je pratila sa vozilom u kojem je bila žrtva. Odvezli su ga nedaleko od izletišta Preslica gde je ubijen sa tri uboda nožem u predelu rebara i stomaka, koje mu je nanela A.K.

Foto:ATV atvbl.rs

”Telo je zatečeno vezano. Ruke i noge su bile vezane. I to ruke špagom na leđima, a preko očiju i usta je bila zalepljena selotejp traka”, rekao je Radinković.

Kuma prijavila nestanak

On je pojasnio da je istraga pokrenuta nakon što je kuma osumnjičene A.K. oko 11 časova prijavila policiji da su A.K. i njen suprug S.K. nestali, te da su na krevetu vidljivi tragovi krvi.

”Policijski službenici su izašli na lice mesta. Izvršili smo uviđaj misleći da se se radi o nasilju u porodici. U kući su ostale dve maloletne kćerke, a zbog tih tragova o svemu je obavešten Centar za socijalni rad koji je zbrinuo decu”, rekao je Radinković.

Prema njegovim rečima, građani su u 13.50 časova prijavili policiji da je u Preslici pronađeno telo, koje je ubrzo identifikovano.

Foto:ATV atvbl.rs

”Krenuli smo sa preduzimanjem mera i radnji na rasvetljavanju ubistva i došli do saznanja o osobama koje se mogu dovesti u vezu sa tim krivičnim delom. Odmah smo krenuli u potragu i muškarac D.L. (19) je identifikovan i uhapšen”, ističe Radinković.

Pojašnjava da je na osnovu dobijenih podataka utvrđeno da se supruga ubijenog A.K. nalazi u Banjaluci, gde su je locirali i uhapsili policijski službenici PU Banjaluka. Tamo je, kako navodi, otišla iznajmljenim automobilom marke ”pežo”.

”Izvršen je pretres na dve lokacije, stana u Banjaluci koje su osumnjičeni iznajmili i Petrovu odakle je osumnjičeni D.L, kao i pretres četiri automobila. Kriminalistička obrada je i dalje u toku, a osumnjičeni će biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo u Doboju”, rekao je Radinković.

Foto: Facebook

Naglasio je da su osumnjičeni još 27. januara vozilo osumnjičene A.K. odvezli u Banjaluku, gde su iznajmili drugo vozilo kojim su se vratili u Doboj. I u Doboju su iznajmili još jedno vozilo, a u Banjaluci stan na dan.

Ronilački tim Specijalne antiterorističke jedinice stigao je u Doboj i počela je potraga za nožem kojim je na svirep način ubijen Saša K.

Ćerke bile u kući

Sašina supruga A.K. je, u trenutku napada i otmice muža, ostavila njihove dve maloletne ćerke u kući. U međuvremenu, supruga je onesvešćenog i sa zalepljenim ustima sa selotejp trakom vozila u gepeku na obližnje izletište kako bi mu presudila.

O tome su govorili i predstavnici policije, koji ističu da su maloletne devojčice sada u nadležnosti Centra za socijalni rad Banjaluka.

Šta će se dalje dogoditi sa njima, biće odlučeno u narednim danima i u zavisnosti od odluke ostatka familije.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ovo niko ne zaslužuje“

Takođe, na društvenim mrežama oglasila se starija ćerka ubijenog Saše, koju nije dobio u braku sa A.K koja ga je ubila.

Ćerka je na društvenim mrežama objavila zajedničke slike i brojne poruke kako će joj nedostojati.

„Napustio si nas na najgori način, onako kako niko ne zaslužuje. Pamtićemo te po onom što si bio najbolji i najjači. Nikad nećeš biti zaboravljen“, napisala je ona u jednoj od poruka.

Osumnjičenima za ovo svirepo ubistvo, A.K. i D.L. preti i doživotna kazna zatvora. Prema pisanju tamošnjih medija, upravo zbog svireposti je krivično delo i kvalifikovano kao teško ubistvo, za šta je zaprećena i kazna doživotnog zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare