Ruski restoran brze hrane Vkusno i tochka Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Željni "big meka" otkako je Mekdonalds u martu zatvorio svoje ruske restorane, Rusi će od sedeće godine glad za brzom hranom moći da utole u alternativnom lancu hamburgera - "Big Hit".

Iz ruskog lanca brze hrane „Ukusno i tačka“, rekli su da će „Big Hit“ biti dostupan od februara i da će se Mekdonaldsov „Happy Meal“ u ovom restoranu vratiti pod imenom „Kids Combo“.

Mekdonalds je zatvorio svoje restorane u Rusiji ubrzo nakon što je Moskva poslala desetine hiljada vojnika u Ukrajinu u februaru, da bi na kraju svoje restorane prodao lokalnom vlasniku licence, Aleksandru Govoru, koji je predstavio novi brend restorana u junu.

Izvršni direktor Oleg Paroev rekao je da je „Ukusno i tačka“ sada prevazišao sve probleme u lancu nabavke i da povećava svoj udeo na tržištu kojim tradicionalno dominiraju strani lanci.

Otkako je preuzeo ruske restorane Mekdonalds, gospodin Govor je preuzeo poslovanje u finskoj kompaniji za pakovanje Huhtamaki i logističku kompaniju, koja će se preimenovati u „Logistics i tačka“.

On je u ponedeljak rekao da bi „Ukusno i tačka“ mogao da pokuša da pronađe partnera za proizvodnju dečjih igračaka za „Kids’ Combo“, koji se trenutno prodaju uz besplatnu knjigu.

„Ukusno i tačka“ i proizvođač mesa Miratorg u ponedeljak su saopštili da su se dogovorili da iduće godine izgrade fabriku koja će snabdevati lanac restorana pomfritom i krompirićima, jer su neki „Ukusno i tačka“ restorani morali su da skinu pomfrit sa menija ranije ove godine kada su se suočili sa nestašicom krompira.

Inače, Mekdonalds je ušao u Rusiju pre 32 godine, a neki posetioci restorana su rekli da nisu mogli da okuse razliku između nove i stare hrane kada je „Ukusno i tačka“ otvoren u junu.

***

BONUS VIDEO: Kakve su cene u ruskoj zameni za Mekdonalds

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare