Foto: TANJUG/Jonas Walzberg/dpa via AP

Turčin Salman E (35) je početkom novembra audijem probio zaštitnu ogradu i završio na avionskoj pisti na aerodromu u Hamburgu. Sa njim je u kolima bila i četvorogodišnja ćerka.

Do talačke krize došlo je nakon što je Salman od supruge uzeo njihovu ćerku, a par je nakon raskida vodio spor oko starateljstva. On je na aerodromu pretio da ima eksploziv i oružje.

Nakon što se predao policija je oduzela pištolj, ali i lažni pojas za eksplotziv koji je u stvari bila knjiga umotana u aluminijumsku foliju sa dodatim žicama, prenosi Telegraf.rs.

Salman je bio nezaposlen i do incidenrta živeo je povučeno.

Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Policiji je trebalo 18 sati da ga natera da se preda, a sve vreme na dužnosti bilo je 924 policajca.

Nakon što je situacija okončana mnogi su se pitali koliko je ova situacija koštala poreske obveznike u Nemačkoj.

„Prema tarifi AFD-a jedan policijski sat košta 66,40 evra. Ukupno imamo 7.600 radnih sati, što iznosi 504.640 evra“, navodi se u saopštenju AFD.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, u ovu cifru nisu uračunati troškovi goriva za vozila koja su bila u pripravnosti.

Na osnovu važećeg zakona u Nemačkoj, troškovi koje policija napravi tokom svojih akcija se ne mogu potraživati, tako da Turčin neće snositi ove troškove. Umesto njega to će učiniti poreski obveznici u Nemačkoj.

Ono što bi Turčin mogao da plati jesu naknade na osnovu tužbi koje bi aerodrom i avio-kompanije mogle da pokrenu protiv njega. Ono što se postavlja kao pitanje je i da li bi on to imao kako da plati budući da je bio nezaposlen, a živeo je i u iznajmljenom stanu.

Nakon ovog incidenta mere bezbednosti na aerodromu su podignute na viši nivo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar