Foto: Shutterstock

Otac i njegov devetogodišnji sin koji su juče nestali nakon što su se uputili u Klenovicu na rekreativno veslanje na dasci pronađeni su na Krku, potvrdio je za HRT lučki kapetan Darko Glažar. Živi su i zdravi, pronađeni na obali Krka“, rekao je Glažar.

Otac i sin vratili su se u Klenovicu brodom Lučke kapetanije.

Podsetimo, Nacionalni centar za koordinaciju traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) od subote uveče traga za ocem i maloletnim detetom, koji su nestali tokom rekreativnog veslanja u Velebitskom kanalu.

U subotu uveče u 20.40 časova, službenici MRCC Rijeka su dobili poziv od iznajmljivača čamaca za rekreaciju iz Klenovice, koji je prijavio kašnjenje u povratku dvoje gostiju nemačkih državljana. Oko 17.00 časova isplovili su na dasci za veslanje (sup) u pravcu ostrva Krk na kupanje.

Odmah po prijavi, informacija o nestanku prosleđena je Lučkoj upravi Rijeka i Lučkoj ispostavi Novi Vinodolski, a u potragu su angažovane jedinice Pomorske i aerodromske policije Rijeka i Obalne straže Republike Hrvatske. Oni su sinoć i večeras izvršili površinsku potragu za nestalima uz obalu, od Vrbnika do Male luke.

„Pretresen je i deo akvatorija Velebitskog kanala između Smokvice i otoka Krka, a zbog smanjene vidljivosti i vremenskih prilika potraga je sinoć privremeno obustavljena oko dva sata i nastavljena je jutros, 10. jula, od. 05:00 časova“, dodaje se jutros u saopštenju.

Jutros oko 10 sati kod Krka pronađena je daska i veslo. Ubrzo su na obali pronađeni otac i sin.

Osim policije, za njihovo pronalaženje i spasavanje, Ministarstvo odbrane Hrvatske angažovalo je avion Pilatus PC-9 i helikopter sa posadom HGSS

BONUS VIDEO: Cene u Splitu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar