Kim Džong Un Foto:EPA-EFE/JORGE SILVA

Severnokorejski lider Kim Džong Un primio je izveštaj koji uključuje fotografije Bele kuće, Pentagona i američkih nosača aviona u pomorskoj bazi Norfolk, koje je snimio nedavno lansirani izviđački satelit, objavila je danas severnokorejska agencija KCNA.

Kako je navedeno, Kim je pregledao i satelitske fotografije Rima snimljene 25. novembra i vazdušne baze Anderson snimljene iznad Guama na Pacifiku.

Severna Koreja raketa Foto:Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Kim je takođe pregledao satelitske fotografije američkog brodogradilišta i vazdušne baze u Norfolku i Njuportu, gde su primećena ukupno četiri nosača aviona na nuklearni pogon i jedan britanski nosač aviona, navodi KCNA.

Izražavajući veliko zadovoljstvo zbog uspešnih priprema za rad izviđačkog satelita „Maliđong-1” pre početka njegove zvanične misije, Kim je visoko ocenio rad Kontrolnog centra Nacionalne administracije za vazduhoplovnu tehnologiju (NATA).

POGLEDAJTE JOŠ:

Severna Koreja je prošle nedelje uspešno lansirala svoj prvi izviđački satelit, za koji je rekla da je kreiran za praćenje vojnih kretanja SAD i Južne Koreje.

Sjedinjene Države i Južna Koreja osudile su lansiranje satelita Pjongjanga kao kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN o zabrani bilo kakvog korišćenja balističke tehnologije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar