Staford pas
Besan pas ilustracija Foto:Shutterstock

Sesvetskim naseljem Brestje u utorak oko 14 sati prolomio se krik i dečji plač nakon što je pas od 70-ak kilograma ugrizao dete za lice. Na mesto nesreće brzo su stigli Hitna pomoć, koja je dečaka prevezla u bolnicu, kao i policija.

„Ja sam ovde sekao drva, nisam ništa video. Čuo sam vrlo glasan plač i to me baš prepalo. Mislio sam da je mama udarila dete, ali sam od suseda, koji je isto sekao drva, posle saznao da je komšijin pas ugrizao dete“, kaže meštanin za 24sata.hr.

Dodaje kako je pas zaista veliki, ali da nikad nije bio agresivan.

„Igrali su se u dvorištu i valjda je dete malo preteralo u igranju pa se pas razljutio“, kaže sused te ističe da je Hitnoj pomoći trebalo vrlo dugo da dođu.

„Čak je otac došao po dete s posla da ga odveze u bolnicu. Po putu je, koliko sam čuo, susreo Hitnu i oni su ga preuzeli. Jedan sused mi je rekao da je povreda grozno izgledala, navodno mu je pas odgrizao celu usnicu“, kaže.

Incident je komentarisao i vlasnik psa, koji je, kako kaže, potpuno šokiran ovime što je bilo.

„Dečačić je moj komšija preko puta i poslednje dve nedelje u mom se dvorištu igra s mojim Rikijem. Reč je o psu mešancu od 70-ak kilograma kojem je majka ptičar, a otac nepoznate pasmine. Bio sam na dva metra od njih. A maleni je sused, kao i svakog dana, došao u moje dvorište da se igra sa psom. Pas je ležao opušteno na leđima i mahao repom, a dete se u jednom trenutku zaletelo na njega. Valjda od bola koji ga je snašao, Riki je reagirao instinktivno tako što je ugrizao dečaka za usnu i odgrizao deo. I nije dalje grizao jer to nije nasilan pas“, kaže za Jutarnji S. J. te navodi da se dečak i pas uvek igraju pod njegovim nadzorom. Svoju priču može potkrepiti i videosnimkom.

„Imam kamere na kući pa je, nasreću, sve i snimljeno te potkrepljuje ovo što govorim. Pas je dobroćudan, nimalo agresivan, voli decu, ali verujem doista da je zbog bola reagovao tako nakon što je dete na njega skočilo. Pa dečak ga je čak i jahao. Nadam se da će se moj mali sused brzo oporaviti i doći kući bez ikakvih posledica“, rekao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Policiji je navodno na uvid dao svu dokumentaciju o urednom vakcinisanju psa.

Dr. Koraljka Hat, maksilofacijalni hirurg koja je operirala dečaka, ispričala je kako dete ima povredu usnog ugla, gornje usne te mu je rastrgan deo u dužini od četiri do pet centimetara.

„Dečak od 5 godina igrao se kod suseda u dvorištu kad ga je pas napao. Povreda nije mala, usnica mu nije ugrožena, to je rana koja će se videti na koži. Ožiljak će se tretirati, no neće biti nevidljiv. To je izolovana povreda, teško je reći dok ne prođe neko vreme od povrede kakve bi posledice mogao imati, možda će imati manji funkcionalni ispad, što znači da mu neće jako smetati, ali možda će stvarati manje probleme. Međutim, ipak je najviše estetske prirode“, rekla je te dodala da su dečakovi roditelji potpuno u šoku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar