Julija Navaljna na protestu u Berlinu Foto:Carsten Koall/dpa via AP

Udovica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog - Julija, izjavila je danas da je sud odbio tužbu protiv zatvora u kojem je on preminuo, jer bi to, prema njenim rečima, značilo obelodanjivanje video snimka i drugih informacija o okolnostima njegove smrti.

Navaljna je na platformi Iks (Tviter) napisala da veruje da je slučaj okončan, jer bi u suprotnom to primoralo zatvorske vlasti da daju detaljne informacije o tome šta se dogodilo 16. februara, kada je njen suprug umro, preneo je Rojters.

Aleksej Navaljni Foto:Tanjug/AP Photo/Mindaugas Kulbis

Ranije danas, bivši pomoćnik Navaljnog Ivan Ždanov, izjavio je da je odbijena tužba majke pokojnog ruskog opozicionara, u kojoj se navodi da on nije dobio adekvatnu medicinsku negu u zatvoru gde je služio kaznu i preminuo, jer Navaljni nije lično uputio žalbu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ždanov je rekao da je sud u malom gradu Labitnangiju, u blizini zatvora gde je Navaljni preminuo, odbio tužbu sa obrazloženjem da tužilac mora da bude lično Navaljni. Ruske zatvorske vlasti saopštile su da se Navaljni (47) onesvestio i preminuo 16. februara posle šetnje ispred zatvora „Polarni vuk“, u kome je služio kaznu od tri decenije.

Tim Navaljnog je kasnije saopštio da je u njegovoj umrlici pisalo da je umro prirodnom smrću.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar