Foto: Tanjug/Felix Kunze/Blue Origin via AP

Milijarder Hamiš Harding koji je je jedan od putnika podmornice koja je nestala u Atlantiku, neposredno pre početka misije poslao je poruku svom prijatelju, koji je podelio na svom Fejsbuk nalogu.

Harding je svom prijatelju Marku Hanafordu poslao poruku neposredno pre zaranjanja, u kojoj se pohvalio da ide na ekspediciju, kao i da se nada da će ih vreme poslužiti.

Hanaford je poruku objavio na svom Fejsbuk nalogu i dodao da se moli za svog prijatelja, njegovu porodicu i druge putnike.

Hamiš Harding je jedan od pet putnika podmornice koja je juče nestala u Atlantiku. Ostali putnici su Šahzada i Sulejman Davud – otac i sin iz Pakistana, Pol-Anri Nargeolet, svetski poznati istraživač, a veruje se da je izvršni direktor „OceanGate“-a, u čijem je vlasništvu podmornica, Stokton Raš, peti član posade.

Podmornica je vodila turiste da vide čuveni brod koji leži 3.800 metara ispod površine Atlantika. Pretpostavlja se da je nestala podmornica poslednji put poslala signal kad je bila direktno iznad svog odredišta – Titanika.

Hamiš Harding Foto: JOE MARINO / UPI / Profimedia

Ulaznica za ovu osmodnevnu avanturu koštala je oko 250.000 evra po osobi, a posada, koja je krenula oko četiri sata ujutro u nedelju, izgubila je komunikaciju sa matičnim brodom podmornice „Polar Prince“ sat i 45 minuta nakon dvosatnog spuštanja. Posada ima kiseonika do 12 sati uveče u četvrtak.

POGLEDAJTE JOŠ:

Milijarder i izvršni direktor „Action Aviation“ u Dubaiju Hamiš Harding, koji je bio u svemiru, posetio je oba pola, oplovio svet i drži tri Ginisova svetska rekorda, uključujući i najduže vreme provedeno na dnu okeana.

Velika akcija potrage za podmornicom je pokrenuta još juče, a stručnjaci upozoravaju da je rok za pronalazak u četvrtak u ponoć, kada će ostati bez vazduha.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar