Foto: EPA-EFE/Lise Aserud

Verenica samoproglašenog šamana i pobornica kontroverznih alternativnih terapija, norveška princeza Marta Luiz se odrekla se svojih zvaničnih dužnosti, kako bi se fokusirala na lične aktivnosti, objavila je u utorak norveška kraljevska kuća, prenosi Hina.

“Princeza i njen verenik Durek Veret žele jasniju razliku između svojih sopstvenih aktivnosti i kraljevske kuće. To znači da više neće koristiti titulu princeze i da neće spominjati članove kraljevske porodice na svojim društvenim mrežama, u medijskim produkcijama ili u sklopu drugih komercijalnih aktivnosti“, dodaje se u saopštenju palate, uz napomenu da će Louise “zadržati titulu” princeze.

Starija ćerka norveškog kraljevskog para i četvrta po redu za nasleđivanje krune, princeza Luiz (51) je odlučila da započne novi život sa samoproglašenim duhovnim vodičem popularnim u Holivudu, Durekom Veretom. U junu su objavili da su se verili.

PROČITAJTE JOŠ:

Princeza, koju smatraju ekscentričnom, tvrdi da može da komunicira sa anđelima, čemu pokušava da poduči i druge.

Durek Veret se predstavlja kao “šaman šeste generacije”, a među svoje učenike ubraja Antonia Banderasa i Gvinet Paltrou.

Više od polovine Norvežana ne podržava taj par i želi da se Luiz odrekne titule princeze, kao što se već odrekla većine titula, uključujući titulu Kraljevsko Visočanstvo.

Princeza se razvela od prvog supruga, koji je potom počinio samoubistvo.

BONUS VIDEO: Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar