Foto: Tulsa County Sheriff's Office

Noa Naj (16) osuđen je na 50 godina zatvora jer je upucao petogodišnju devojčicu u vrat u Oklahomi.

Noa je osuđen kao odrasla osoba za pucnjavu 2022. godine nakon što je sudu navedeno da zna razliku između dobrog i lošeg, ali da „ne može da se leči“.

Naoružani napadač zatvoren je u ponedeljak, dva meseca nakon što je uspeo da pobegne iz pritvorskog centra za maloletnike u Tulsi gde je napao osoblje, poplavio ćeliju i razmazio izmet po zidovima.

Naj je već imao krivični dosije još iz srednje škole kada je u aprilu prošle godine upucao petogodišnju devojčicu u, kako je sud čuo, inicijaciji u gradsku bandu Hover Krips, prenosi Dejli mejl.

Igrala se u svojoj kući u aveniji Nort Rokford kada je on prošao ukradenim automobilom i pucao iz pištolja na kuću, pogodivši je u vrat i rame.

„Bilo je više ljudi na liniji vatre tokom pucnjave u toku vožnje“, rekao je Meders Okružnom sudu u Tulsi.

Devojčica je zadobila teške povrede, ali je na sreću supela da preživi.

PROČITAJTE JOŠ:

Naj je čekao kaznu za pucnjavu kada su se on i još jedan zatvorenik popeli na ogradu Centra za maloletnike u okrugu Tulsa i pobegli.

Snimak koji je se pojavio prikazuje trenutak kada je uhapšen pod pretnjom pištolja tri dana kasnije ispred prodavnice nakon dojave.

Tokom suđenja saopšteno je da njegovi roditelji imaju krivični dosije, a njegov otac je više puta bio u zatvoru, piše Daily Mail.

Njegova majka je priznala da njen sin pokazuje okrutnost i prema ljudima i prema životinjama, ali je rekla da krivi sebe za ponašanje svog sina.

Njegova tetka je rekla da je bio zanemaren ceo život, ali je sudu rečeno da se njegovo ponašanje pogoršalo tokom smeštaja kod tetke i kod bake.

„Komšija je svedočio da je Noa pravio pustoš u komšiluku tako što je nosio boje bandi i nosio oružje i noževe, a često ih je vadio na komšije dok im je pretio“, rekao je Meders.

Noa se izjasnio krivim po svih 12 tački optužnice i osuđen je na 50 godina zatvora. Sud je zakazao da se 2028. godine ponovo raspravlja o njegovoj kazni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar