Nevreme i Foto:Dragan Mujan/TANJUG/ NEBOJŠA RAUS/Matija Habljak/PIXSELL / Xinhua News / Profimedia/TANJUG/ FOTO STA/ Deniel Novakovic

Trenutna sitiacija u Sloveniji i Hrvatskoj ukazuje na to da se Balkanu priblžava još jedna razorna oluja, koja bi prema procenama mogla da ima mnogo pogubinje posledice od onih kojima smo svedočili tokom prethonih dana.

Naime, slovenačka ekološka agencija Arso upozorila je na mogućnost bujičnih poplava na području Koruške.

„Danas popodne, uveče i u prvom delu noći, za vreme nevremena sa pljuskovima, moguć je nagli porast i izlivanje vodotoka i manjih reka na području Koruške i u slivu Drave. Vodostaj reka i vlažnost zemljišta su već visoki u ovoj oblasti“, navodi se.

Izdato je i narandžasto upozorenje na oluju za čitavo područje Slovenije u periodu od 14 do 23 sata.

Kako navodi Arso, moguće je i jako nevreme, sa gradom i udarima vetra i grmljavinom.

Ovoga puta nevreme će se formirati nad Slovenijom, a njihov položaj i vreme nastanka biće još teže predvideti nego u petak, kada su se olujni sistemi formirali nad susednom Italijom i pomerili ka našem području.

Pročitajte još:

Takođe, aktiviran je i crveni meteoalarm za Istru i Primorje u Hrvatskoj.

„U popodnevnim i večernjim satima moguća je lokalna grmljavina, praćena jakim vetrom i obilnim padavinama“, piše u upozorenju.

Narančasti meteoalarm upaljen je za tri regije: Zagrebačku, Gospićku i Osječku.

Podsetimo, jako nevreme je juče zadesilo i Srbiju, a najgore je prošao Novi Sad, u kom je Hitna pomoć intervenisala čak 25 puta.

BONUS VIDEO Pljusak na Novom Beogradu