Benjamin Netanijahu Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Lider opozicije u Izraelu Benjamin Netanijahu se osećao loše tokom službe u sinagogi tokom praznika Jom Kipura, pa je zatražio medicinsku pomoć, saopšteno je u sredu uveče.

Kako se navodi u saopštenju lidera partije Likud, Netanijahu je počeo da se oseća loše tokom molitve u jerusalimskoj sinagogi.

U saopštenju se navodi da je prošao brojne provere u sinagogi koje su bile normalne, pre nego što je odlučio da ode u gradski medicinski centar Šare Zedek.

U drugom saopštenju se navodi da je Netanijahu postio u vreme kada se nije osećao dobro, prenosi Tajms of Izrael.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema izveštaju javnog emitera Kan, Netanijahu je patio od bolova u grudima. Premijer Izraela Jair Lapid je u saopštenju naveo da Netanijahuu želi brz oporavak.

Jom Kipur je počeo u utorak u vreme zalaska sunca i završio se u sredu uveče. Takođe poznat kao Dan pomirenja, praznik se obeležava 25-časovnim postom.

Bolničari godišnje leče stotine onih koji se onesveste, dehidriraju ili se osećaju loše tokom posta. Izrael svake godine praktično staje sa radom tokom Jom Kipura. Tada javni prevoz, vladine služe i televizijski emiteri prestaju sa radom za vreme praznika.

BONUS VIDEO: Evo gde je započeo Putinov poraz u Donjecku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar