Foto: Matt Beauchamp/Shutterstock; Shutterstock

Detektivi Met policije završili su istragu o voditelju BBC i utvrdili da nema dokaza da je počinjeno krivično delo.

List San objavio je da je neimenovani voditelj platio mladoj osobi za eksplicitne fotografije, a da se radi o osobi koja ima 17 godina.

Detektivi Specijalne komande za borbu protiv kriminala su sada zaključili svoju procenu i utvrdili da nema informacija koje bi ukazivale da je počinjeno krivično delo.

Prilikom donošenja ove odluke, razgovarali su sa brojnim stranama, uključujući BBC i sa navodnim podnosiocem žalbe i porodicom navodnog podnosioca žalbe.

Foto: Anton Garin/Shutterstock; Shutterstock

Kažu da nema dalje policijske akcije. Met je savetovao BBC da može da nastavi sa internom istragom.

„Svesni smo medijskog izveštavanja o daljim optužbama protiv iste osobe. Nisu nam dostavljeni nikakvi konkretni detalji ili informacije o ovim navodima, pa stoga za sada nema nikakve policijske akcije“, dodaje se u saopštenju.

BBC je objavio sopstvenu izjavu nakon policije u kojem kaže da nema dokaza o krivičnom delu.

„Videli smo saopštenje policije u kojem se potvrđuje da su završili procenu i da ne preduzimaju dalje mere. Zahvalni smo im što su ovaj posao obavili brzo. Policija nas je ranije zamolila da pauziramo naše istrage u vezi sa utvrđivanjem činjenica i sada ćemo nastaviti sa tim poslom, obezbeđujući pravilan proces i temeljnu procenu činjenica, a da pritom i dalje budemo svesni naše obaveze da se brinemo za sve uključene“, navodi se.

Viki Flind, supruga voditelja vesti Hjua Edvardsa, imenovala je svog muža je kao voditelja BBC-ja koji se suočava sa optužbama u slučaju plaćanja seksualno eksplicitnih slika.

PROČITAJTE JOŠ:

Ranije radio voditelj BBC Džeremi Vajn je ponovio svoje pozive pomenutom voditelju da istupi.

„Pogledajte štetu na BBC-ju“, rekao je emiter u svojoj emisiji na Kanalu 5, rekavši da bi voditelj trebalo da „pokaže određeni stepen zabrinutosti“ za kolege koje su lažno optužene.

Druga mlada osoba rekla je BBC-ju u utorak da im je voditelj slao uvredljive poruke, nakon što je uspostavio kontakt u aplikaciji za upoznavanje.

A u sredu, San je izneo još optužbi – uključujući da je voditelj prekršio pravila 2021. da bi upoznao nekoga sa sajta za upoznavanje.

BBC, koji je suspendovao voditelja, kaže da je od njega zatraženo da pauzira istragu nakon virtuelnog sastanka sa policijom.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar