Foto: Matt Beauchamp/Shutterstock; Shutterstock

Neimenovani voditelj BBC-ja navodno je, pored toga što je tinejdžeru platio 40.000 dolara za seksualno eksplicitne fotografije, slao uvredljive i peteće poruke još jednoj osobi u 20-im godinama.

Pojedinca u ranim 20-im godinama je prvi put anonimno kontaktirao muški voditelj BBC-ja u aplikaciji za upoznavanje, a svedok je naveo da je bio pod pritiskom da se sastane sa voditeljem, ali da se nikada nisu sastali.

Kada je mlada osoba na internetu nagovestila da bi mogla da imenuje voditelja, a on joj je poslao uvredljive poruke pune psovki.

Govoreći za BBC, mlada osoba, koja nema nikakve veze s osobom u centru Sun-ove priče o plaćanju eksplicitnih fotografija, rekla je da se uplašila moći koju je voditelj ima.

Osoba je rekla da su ih pretnje u porukama uplašile i da su i dalje uplašeni.

Nove optužbe o pretećem i maltretirajućem ponašanju od strane poznatog voditelja BBC-ja otvaraju nova pitanja o njegovom ponašanju.

BBC je kontaktirao voditelja direktno i preko njegovog advokata, ali nije dobio odgovor na najnovije optužbe.

Nakon što su se njih dvoje prvi put povezali u aplikaciji za upoznavanje, razgovor se preselio i na druge platforme. U ovoj fazi, voditelj je otkrio svoj identitet i poručio mladoj osobi da nikome ne govori.

Kasnije je mlada osoba na internetu aludirala na kontakt sa BBC voditeljem i nagovestila da će ga u jednom trenutku imenovati, na šta je voditelj reagovao slanjem niza pretećih poruka, koje je BBC video.

BBC je uspeo da proveri da su poruke poslate sa telefonskog broja koji pripada voditelju, a takođe su videli i objavu mlade osobe na internetu.

Tvrdnje o neimenovanom BBC voditelju prvi put su se pojavile u novinama Sun u petak uveče.

List je citirao majku koja je rekla da je njeno dete, koje sada ima 20 godina, iskoristilo novac plaćen za eksplicitne fotografije za finansiranje navikavanja na krek kokain i da se brine da bi moglo „umreti“.

Advokat mlade osobe je od tada rekao da su optužbe „smeće“, ali porodica ostaje pri svojim tvrdnjama.

BBC se branio vođenjem vlastite istrage o optužbama, a na konferenciji za novinare, generalni direktor BBC-ja rekao je da s voditeljem nije razgovarano do prošlog četvrtka – čak sedam nedelja nakon prve žalbe korporaciji.

***

BONUS VIDEO: Snežna mećava paralisala Britaniju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar