Napad na sinagogu Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Broj poginulih u terorističkom napadu koji se danas dogodio u Jerusalimu porastao je na osam. U napadu je povređeno 10 ljudi.

Napadač, stanovnik Šuafata, otvorio je vatru na ljude koji su izlazili iz sinagoge posle molitve petkom uveče, a zatim su ga ubile snage bezbednosti nakon što je pokušao da pobegne automobilom. Terorista je navodno bio pripadnik Hamasa.

Jedan od službenika sinagoge rekao je da policija nije stigla na lice mesta 20 minuta, da nisu verovali pozivaocima i da su mislili da buka dolazi od pucnjave u vazduh iz obližnjih kvartova istočnog Jerusalima.

Napad na sinagogu Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Izveštava se da premijer Benjamin Netanjahu dobija novosti sa lica mesta i da će kasnije ove večeri održati procenu situacije.

Komesar policije Kobi Šabtai stigao je na mesto incidenta ubrzo nakon pucnjave. Na lice mesta stigao je i ministar za nacionalnu bezbednost Itamar Ben-Gvir. Potvrđeno je da je među poginulima i 40-godišnja žena, prenosi Jerusalem post.

Neka od tela ubijenih još uvek nisu uklonjena sa mesta zločina. Bolničari Hitne pomoći pružaju pomoć na mestu napada.

PROČITAJTE JOŠ:

„Videli smo ženu i četiri muškarca kako leže na putu. Zadobili su prostrelne rane i nisu davali znake života. Mogli smo samo da potvrdimo njihovu smrt“, rekao je bolničar Fadi Dekidek.

Dodaje da je troje ranjenih, uključujući 70-godišnju ženu u kritičnom stanju i da su evakuisani u bolnicu Hadasa na planini Skopus.

Napad na sinagogu Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Ostali povređeni su 20-godišnji muškarac u teškom stanju i 14-godišnji tinejdžer u srednje teškom stanju. 30-godišnji muškarac u kritičnom stanju i 60-godišnja žena evakuisani su u bolnicu Shaare Zedek, rekao je portparol MDA.

Opozicioni lider Jair Lapid izjavio je: „Srce mi se slama u ovim teškim vremenima. Šaljem saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije i brz oporavak povređenima“.

Napad na sinagogu Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar