Majk Tindal Foto: EPA-EFE/GLENN HUNT

Jedan je odrastao u Zapadnom Jorkširu, sin je socijalne radnice i bankara. Imao je problema sa alkoholom - dobio je dve presude za vožnju u pijanom stanju. Napustio je fakultet zbog sportske karijere. Drugi je prestolonaslednik Velike Britanije, koji je svoje detinjstvo proveo u palati u Londonu i na seoskom imanju u Glosterširu. Obrazovan na Itonu, nastavio je da studira na Univerzitetu Sent Endruz. Uprkos različitoj prošlosti, čini se da Majk Tindal i princ Vilijam neguju toplo prijateljstvo, dok Tindala mnogi nazivaju najzgodnijim muškarcem u britanskoj kraljevskoj porodici.

Tindal, bivša engleska ragbi zvezda je suprug rođake princa Vilijama, Zare, koja je ćerka princeze Ane. Zara je i najstarija unuka kraljice Elizabete.

Par se upoznao na Svetskom prvenstvu u ragbiju 2003. godine u Australiji. Venčali su se u julu 2011. godine u Edinburgu.

Foto: EPA-EFE/GLENN HUNT

Majk i Zara imaju troje dece. Dve ćerke, Lenu Elizabet i Miu Grejs i sina, Lukasa Filipa. Prvenstveno su živeli u kući vrednoj 1,2 miliona funti u Glosterširu. Porodica Tindal trenutno živi u seoskoj kući sa sedam spavaćih soba, Aston Farm, u blizini Londona.

Bliskost sa princom Vilijamom

Tindal je jako privržen bližoj i široj familiji, i to ne krije od javnosti. Tako su svi mogli videti kako je na božićnoj ceremoniji u Sandringemu grlio princa Džordža i ličio na veselog teču na kojeg mali princ može da se osloni u svakom trenutku, piše britanski Telegraf.

U odsustvu  princa Harija, rođenog brata princa Vilijama, koji živi u Kaliforniji, Tindal je u izvesnoj meri tu da popuni prazninu, da dozvoli prestolonasledniku da se istinski opusti i da bude neko kome može da se poveri.

Po detaljima koje javnost saznaje i putem podkasta u kojima gostuju, Tindal i princ Vilijam vole i međusobno da se zadirkuju.

Pojavljujući se prošle nedelje u podkastu koji je vodio bivši ragbi profesionalac Rob Barou, Tindal je otkrio nadimak koji ima za princa Vilijama.

„Princ od Velsa je poznat kao ‘One Pint Willy’, pošto i ne ume baš da pije“, rekao je u podkastu. Takođe je na proslavi svog 27. rođendana 2005. godine prestolonaslednika pozdravio povikom: „Kako ide, ćelavi“, na šta mu je Vilijam odgovorio: „Šta ti je, debeli“.

Kraljevski komentator Diki Arbiter, bivši sekretar za štampu Bakingemske palate, veruje da princ Vilijam i Majk Tindal imaju prijateljski odnos zbog sličnih karaktera.

„Majk je direktan momak, s obe noge na zemlji, a i Vilijam takođe. Ostavite po strani njegovu (Vilijamovu) ulogu u obavljanju državne funkcije, gde moraju da se poštuju određeni kodeksi. Ostali deo vremena, ako ode na ragbi ili fudbalsku utakmicu, navija sa ostalima“, rekao je Arbiter.

I princ Vilijam i Tindal su „simpatični momci“, a Zarina dugogodišnja bliskost sa njenim rođakom oslikala se na njenog supruga, kaže on. „Oni su prava porodica. Ne pretvaraju se“, kaže on i dodaje da je Tindal porodični čovek.

O Tindalovoj bliskosti sa princom Vilijamom, Arbiter kaže da su oni „dva graška iz iste mahune, samo su imali različito vaspitanje“.

Pročitajte još...

Biograf kraljevske porodice Ingrid Sjuard, glavna urednica magazina „Majesti“, kaže da je Tindal drag princu Vilijamu, jer je oličenju zabave u koju prestolonaslednik više ne može da se upušta.

„Majk Tindal ima takvu vrstu sportskog duha koja se posebno dopada Vilijamu, koji je i sam nekada bio ‘divlji dečak’. Majk postaje smešniji pod uticajem alkohola i može biti potpuno luckast. Vilijam to više ne može da radi jer je previše svestan svoje odgovornosti. Ali on može to da doživi preko Majka“, kaže ona.

U međuvremenu, prema urednici „Telegraph Royal“ Hani Fernes, njih dvojica zaista imaju „bratski odnos“.

„Tindal je nekako uspeo da pronađe granicu između toga što je prilično indiskretan, ali toliko šarmantan da nikome ne smeta“, kaže ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare