Princ Vilijam na utakmici Engleska Danska
Princ Vilijam na utakmici Engleska Danska Foto:EPA-EFE/Catherine Ivill

Jedanaestogodišnji dečak pitao je princa Vilijama o njegovoj finansijskoj situaciji tokom prinčeve posete "Hideaway Youth Projectu" u Mančesteru u Engleskoj. Dečak, po imenu Amir Hasan, direktno je prišao princu i upitao ga: "Koliko imaš novca na svom bankovnom računu?", prenosi britanski Telegraf.

Budući kralj prasnuo je u smeh pre nego što je priznao da „ne zna“.

Deca su prisustvovala njegovoj poseti, jer su radila na umetničkom projektu koji je uključivao šišanje frizura poput onih iz časopisa, a navodno su ga pitala da li želi da im se pridruži.

Princ Vilijam i Kejt Midlton sa decom
Princ Vilijam i Kejt Midlton sa decom Foto:BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

„Ja sam doslovno poseldnja osoba koju biste to trebali da pitate. Moja kosa nestaje“, šalio se Vilijam.

Kako prenosi Jutarnji list, moguće je da nema pojma koliko novca ima jer prema protokolu, članovi kraljevske porodice nikada ne nose gotovinu sa sobom. To je navodno iz bezbednosnih razloga, iako je poznato da je pokojna kraljica Elizabeta II nedeljom u torbici imala novac, jer ga je donirala crkvi.

Pročitajte još...

Kada je kralj Čarls, stupio na prestol, Vilijam je nasledio imanje Kornval, koje vredi oko 1,3 milijarde dolara. Imanje se sastoji od poljoprivrednog zemljišta, imovine i komercijalnih poslova, a stvorio ga je kralj Edvard III, 1337. godine kako bi obezbedio prihod prestolonasledniku.

“Počeo sam da razmišljam o tome kako ću jednog dana naslediti imanje. Pa, budite uvereni da neću činiti ništa što bi moglo da uzruja narod. Učiniću otprilike isto što i moj otac. Nisam toliko zaljubljen u arhitekturu – to je jedina razlika.”, rekao je Vilijam u dokumentarcu “Prince Charles: Inside the Duchy of Cornwall”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar