Grčka pijavica nevreme Foto:Screenshot/Facebook/Forecast Weather Greece

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak tornada na Eviji, odnosno u luci Kimi, što je još jedan problem za meštane usred nevremena koje već danima besni u Grčkoj.

Na udaru oluje Danijel nalazi se oblast Tesalije, pa je tako zbog poplava izazvanih obilnim padavinama paralisan Volos, poluostrvo Pilion, ali i Skijatos. Grčka policija izdala je upozorenje građanima da ograniče svoje kretanje u oblasti Pijerije, Tesalije, Sporada, Evije i Ftiotide.

Nevreme je odnelo i prvu žrtvu, muškarca koji je izgubio život kada je na njega pao zid u oblasti Agios Georgios u Volosu, prenosi Euronjuz.

Četrdesetdvogodišnji vozač automobila kojeg je odneo nabujali potok Agia Ekaterini takođe se vodi kao nestao, pišu grčki mediji.

Grčka policija obustavila je saobraćaj na širem području grada Volosa, poluostrvu Pilion i planinskoj regiji Magnezije i izdala upozorenje da su trenutne vremenske prilike „izuzetno opasne“.

PROČITAJTE JOŠ:

Građanima oblasti koje su na udaru jakog nevremena stigle su i poruke upozorenja da ne izlaze iz kuće, a državne i javne službe Tesalije obustavile su danas rad. Najteže je trenutno u Volosu, ponajviše u centru grada gde su poplavljeni svi putevi, a stotine automobila je zaglavljeno na ulicama.

Na južnom Pilionu, letovalište Milini je potpuno poplavljeno i bez struje.

Gradonačelnik Volosa Ahileas Beos i regionalni guverner Tesalije Kostas Agorastos nastavljaju da upućuju kontinuirane apele građanima da ostanu u svojim domovima i ne izlaze dok se oluja ne smiri.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar