Foto: REUTERS/David Swanson

Čovek iz Kalifornije prisetio se svog susreta sa smrću nakon što je za dlaku izbegao da ga zgnječi kamena stena dok je bio u automobilu.

Maurisio Henao je rekao da je bio na sedištu vozača svog parkiranog automobila u Malibuu u Kaliforniji kada mu je telefon počeo da zvoni.

Napustio je auto da preuzme poziv, pre nego što je začuo zlokobni zvuk kamenja koje se ruši niz padinu.

„Upravo sam čuo glasne udare“, rekao je Maurisio, prema američkom izdanju KTLA. „I istrčao sam i video da mi je auto samo smrvljen.”

Foto: REUTERS/David Swanson

Krov Maurisijevog automobila bio je urušen zbog masivne stene.

„Stena je veličine cele haube“, rekao je on. „Šoferšajbna je sva polomljena, a okvir automobila je sav iskrivljen.“

Kamenje i krhotine sa brda preleteli su se na četiri saobraćajne trake i nekoliko automobila je oštećeno.

PROČITAJTE JOŠ:

Neverovatno, nije bilo izveštaja o povređenima u posledicama klizišta.

Lokalni stanovnik Nik Kenedi rekao je za KTLA da je kamenje koje je padalo „prešlo preko ulice“, nanevši štetu njegovom terencu koji je bio parkiran na njegovom prilazu.

„Drago mi je da je moj auto bio tamo“, rekao je Kenedi izdanju. „Ne znam da li bi [kamenje] prošlo kroz zid kuće i prikovalo me jer je moj sto tačno sa druge strane tog zida.“

Foto: REUTERS/David Swanson

Maurisio je rekao da je bio „prilično potresen“ iskustvom bliske smrti i pripisuje da mu je telefonski poziv spasao život.

„Iskreno, mislim da neću ponovo parkirati ovde posle ovoga“, dodao je on. „Malo sam traumatizovan čitavim ovim iskušenjem.“

Do masivnog odrona došlo je nakon što je oluja pogodila Kaliforniju ranije ove sedmice, rušeći drveće. Više od 25 miliona ljudi širom Kalifornije suočeno je sa upozorenjima o poplavama ovog vikenda.

BONUS VIDEO: Stogodišnje poplave u Australiji: Progutane kuće i autoputevi, dramatičnije nego na snimcima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar