Foto: Tanjug/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

Snažna oluja sa kišom i snežnim padavinama pogodila je Kaliforniju i otežala saobraćaj na području te američke savezne države.

Takozvana atmosferska oluja povukla je dug i širok oblak vlage sa Tihog okeana, a poplave i odroni stena izazvani olujom zatvorili su delove puteva širom severne Kalifornije, prenosi AP.

Agencija je prenela da su širom Kalifornije putevi blokirani zbog odrona zemlje, a Nova godina, prema prognozama, biće dočekana sa pljuskovima i potencijalnim poplavama u većem delu države i više metara snega u Sijera Nevadi.

#related-news_0

Prema prognozi Nacionalne meteorološke službe u Sakramentu, za danas su prognozirane padavine u Kaliforniji, a na planinama Sijera Nevade predviđa se čak 1,5 metara snega.

Foto: Tanjug/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

Zvaničnici su upozorili da bi se reke i potoci mogli izliti i pozvali stanovnike da danas pripreme vreće sa peskom.
Klizišta su zatvorila puteve u oblasti zaliva San Franciska, između Fremonta i Sunola, kao i u okrugu Mendocino, gde su ekipe raščišćavale ruševine u petak uveče.

Foto: Tanjug/Stephen Lam/San Francisco Chronicle via AP

U okrugu Humbolt, koji je 20. decembra pogodio zemljotres jačine 6,4 stepena po Rihterovoj skali, poplavljeni su putevi, a most, koji je privremeno zatvoren prošle sedmice zbog oštećenja od zemljotresa, mogao bi biti ponovo zatvoren ako nivo reke Jegulja, koju premošćuje, postane previsok, preneo je AP.

BONUS VIDEO: Snežna oluja u Bafalu – Amerika i Kanada pod snegom i ledom

Komentari

Svi komentari (0)