Donald i Melanija Tramp Foto: EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Nekadašnja prva dama SAD Melanija Tramp u svom prvom intervjuu od odlaska iz Bele kuće u januaru 2021. godine nagovestila je da bi njen muž Donald Tramp ponovo mogao da se kandiduje za predsednika.

Intervju za „Foks“ Melanija Tramp počela je kritikom aktuelnog predsednika Džoa Bajdena, koji se u Belu kuću uselio nakon pobede nad njenim suprugom. Na pitanje novinara šta misli o stanju u zemlji, nekadašnja prva dama rekla je da je „tužno videti šta se dešava“ i da se „mnogi ljudi bore i pate“.

Potom je usledilo pitanje šta misli o Vašingtonu, gradu koji je njen muž redovno etiketirao kao močvaru. Melanija je nahvalila glavni grad SAD rekavši da joj se „zaista sviđa“ i da je „uživala u životu u Beloj kući“.

„Biti prva dama SAD je najveća čast. Mislim da smo mnogo postigli za četiri godine. Uživala sam brinući o Beloj kući. To je bio moj dom neko vreme. Bila je privilegija živeti tu“, rekla je.

Donald Tramp i Melanija Tramp Foto:EPA-EFE/KEN CEDENO

Upitana da li će Bela kuća ikada ponovo biti njen dom, Melanija Tramp je odgovorila: „Nikad ne reci nikad“.

Donald Tramp: Vratiću se

Iako nije direktno potvrdila, ove četiri reči u američkoj javnosti protumačene su kao potvrda da će se Donald Tramp ponovo kandidovati na predsedničkim izborima 2024. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni sam Tramp nikada nije direktno potvrdio da će se kandidovati, ali često koketira na tu temu i šalje poruke između redova. Možda najdirektniji je bio na skupu koji je održan u subotu u Ostinu na Floridi u sklopu turneje „Američka sloboda“ kada je poručio svojim pristalicama da se „spreme za borbu “ i da će se „vratiti bolji i jači nego ikada pre“.

„Vratićemo se u Senat i vratićemo našu zemlju. A onda, što je najvažnije, 2024. godine vratićemo se našu prelepu Belu kuću“, rekao je Tramp i ponovio lažne tvrdnje da je pobedio na izborima u novembru 2020. godine, ali da su oni pokradeni.

„Pobedili smo dva puta. Drugi put smo prošli mnogo bolje, a možda ćemo to morati da uradimo ponovo“, rekao je.

Donald i Melanija Tramp Foto: EPA-EFE/STEFANI REYNOLDS/ POOL

Inače skupovi u okviru turneje „Američka sloboda“ zvanično nisu politički događaji, a Tramp na njima nastupa kao motivacioni govornik koji za to dobija honorar.

Ulaznice za ove skupove koštaju od devet dolara do 4.995 dolara za „predsedničke karte“ koje uključuju i najbolja mesta na mitingu, dolazak na prijem i slikanje sa Trampovim sinom Donaldom Mlađim. Prodaju se i karte za takozvani „patriot nivo“ čija cena nije poznata, ali je jasno da su najskuplje jer je deo paketa i slikanje sa bivšim predsednikom.

Trampovi kritičari turu vide kao način da Tramp „napuni kasu“ i spremi se za kampanju koja bi trebalo da počne sledeće godine, ali i da ujedno proveri raspoloženja birača.

Melanija Tramp Foto: Douliery Olivier/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Melanija i NFT tokeni

U međuvremenu, njegova supruga bavi se filantropskim radom i pomaže mladima u hraniteljskim porodicama, ali i prodaje nezamenljive tokene (NFT), odnosno digitalne kolekcionarske predmete overene blokčeinom koji se mogu kupiti samo kriptovalutama.

U intervjuu za „Foks“, rekla je da će „neki prihodi“ od prodaje digitalnih umetničkih dela biti namenjeni za podršku deci u hraniteljskim porodicama. CNN je tražio od nje da se izjasni koliku sumu će dati u dobrotvorne svrhe, ali nisu dobili odgovor. Tramp nikada nije javno saopštila koliko je novca zaradila od prodaje ovih digitalnih umetničkih dela.

Melanija o Vogu i Džil Bajden: Oni su pristrasni

Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW, EPA-EFE/DAVID MAXWELL

Bivša prva dama SAD prokomentarisala je i činjenicu da nije bila na naslovnoj strani magazina „Voga“ tokom svog boravka u Beloj kući, što je decenijama stara tradicija koja je nastavljena prošle godine kada je naslovnicu dobila Džil Bajden.

„Oni su pristrasni i imaju one koji im se sviđaju i koji im se ne sviđaju, a to je tako očigledno. Mislim da Amerikanci to vide. To je bila njihova odluka, a ja moram da uradim mnogo važnije stvari i uradila sam u Beloj kući, od toga da budem na naslovnoj strani ‘Voga'“, rekla je Melanija za „Foks“.

BONUS VIDEO: Ko je Džo Bajden

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare