Lindsay Clancy Foto:Tanjug/David L Ryan/The Boston Globe via AP/Facebook/Lindsay Clancy

Dečak kojeg je majka zadavila zajedno sa njegovim bratom i sestrom umro je tri dana nakon što su oni ubijeni.

Lindzi Klensi (32) optužena je da je u porodičnoj kući u Masačusetsu ubila svoju ćerku Koru (5), sina Dosona (3) i bebu Kalana, koja je imala osam meseci.

Okružni tužilac Plimouth potvrdio je da je Kalan preminuo u bolnici u Bostonu u petak ujutro. Klensi se nalazi na lečenju u bolnici pod policijskim pritvorom i očekuje se da će biti optužena za ubistvo kada bude puštena.

Klensi i Kalan su u početku preživeli očigledan pokušaj ubistva-samoubistva, pošto je majka troje dece skočila kroz prozor na poslednjem spratu imanja nakon što je udavila decu.

Lindsay Clancy Foto:Facebook/Lindsay Clancy

Njen užasnuti muž Patrik (34) je u utorak oko 18 časova otkrio svoju ženu kako leži bez svesti ispred njihove kuće i pozvao hitnu pomoć. Patrik je izašao iz kuće na 25 minuta da uzme narudžbinu za poneti kako bi porodica večerala.

Istražitelji istražuju da li je majka patila od postporođajne psihoze, jer je bila na odsustvu sa posla u Opštoj bolnici u Masačusetsu.

Prijatelji porodice Klensi su osnovali GoFundMe da podrže Patrika i pomognu u plaćanju medicinskih računa, računa za sahranu i pravnih računa.

Do sada je prikupljeno 438.224 dolara, a cilj je skupiti 700 hiljada dolara.

Na stranici se dodaje: „Ova pomoć je posebno potrebna jer Pat neće moći da radi u doglednoj budućnosti dok bude preživljavao ovu bolnu tragediju koja mu je promenila život. Svi znamo da je Pat najljubaznija i najiskrenija osoba. Kao neko ko je uvek spreman da podrži druge, iskreno vam se zahvaljujemo što nudite pomoć“.

Bdenije je održano u četvrtak uveče u crkvi Svete porodice u Daksberiju, a sveštenik je rekao da je majka „pokušavala da se nosi sa mentalnom bolešću“ pre nego što više nije mogla da izdrži.

Policajci su stigli u porodičnu kuću u utorak nakon što je izbezumljeni Patrik otkrio svoju ženu u nesvesti na zemlji ispod prozora na drugom spratu.

Lindsay Clancy Foto:Tanjug/David L Ryan/The Boston Globe via AP

Na spratu su otkrili troje male dece u besvesnom stanju „sa očiglednim znacima traume“.

Okružni tužilac Plimuta Timoti Kruz rekao je da se čini da su svi zadavljeni. Kora i Doson su proglašeni mrtvima po dolasku u bolnicu, dok je Kalanu urađena reanimacija na licu mesta.

Klensi će biti optužena po optužbama koje uključuju dve tačke za ubistvo i po tri za davljenje i napad i zlostavljanje. Očekuje se da će za Kalanovu smrt biti podignute dodatne optužbe.

Kruz je rekao da će sada obaviti autopsiju kako bi se utvrdilo kako su deca umrla. Nalazi će biti objavljeni kada se izda umrlica.

Na konferenciji za novinare, Kruz je rekao o porodici: „Ne mogu da počnem da shvatam bol, dubinu bola koju oni moraju da osećaju. Ovo je nezamisliva, besmislena tragedija, a istraga je u toku.“

Lindsay Clancy Foto:Facebook/Lindsay Clancy

Kruz je upozorio da „niko nije ovde da spekuliše“, dodajući da „smo dobro svesni činjenice da se svako ko je optužen za krivično delo smatra nevinim dok se ne dokaže da je kriv van razumne sumnje.“

PROČITAJTE JOŠ:

Konferenciju je zaključio rečima: „Svakako naša srca i saučešće idu porodici Klensi“.

Svekar Lindzi Klensi, Kristofer Klensi, rekao je: „Svi smo sada slomljenog srca“.

Šef vatrogasne službe Dukburija Robert Reardon i zamenik načelnika Brian Monahan izdali su zajedničku izjavu u kojoj su pozvali one koji reaguju da se jave ako imaju problema sa snalaženjem.

Rekli su: „Ovakve tragedije je uvek teško razumeti i obraditi. Svi smo ostali da se borimo sa mnogim emocijama. Molimo vas da znate da je celom osoblju javne bezbednosti ponuđena i da će mu se i dalje nuditi potrebna podrška“.

Klensi je ranije na internetu podelila da se bori sa postporođajnom anksioznošću. Iako je Lindzi izgledala kao ponosna majka na Fejsbuku, ona je ispričala kako se bori sa postporođajnom anksioznošću nakon rođenja njenog poslednjeg deteta.

Prošlog jula je napisala da se šest nedelja nakon rođenja deteta osećala povučeno i da je nastojala da se usredsredi na vežbanje, ishranu i svoj način razmišljanja.

Godine 2020. napisala je na mreži: „Neverovatno zahvalna za ovu porodicu i život“, pa je objaviola fotografije svoje dece.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar