Skajler Vilson Foto: Surry County Sheriff's Office

Džozef Pol „Džo“ Vilson i Džodi En Vilson, bračni par iz Sjedinjenih Država, optužen je da je izvršio egzorcizam nad svojim četvorogodišnjim sinom Skajlerom Vilsonom, koji je potom umro.

Oni su uhapšeni 13. januara pod optužbom da su izazvali preranu smrt njihovog sina, piše Dejli Mejl.

Trenutno se nalaze u pritvoru.

Skajler Vilson Foto: Surry County Sheriff’s Office

Kako je saopštila policija, 6. januara dobili su poziv od Službe za zaštitu dece u vezi sa detetom koje je primljeno u bolnicu nakon što mu je prethodnog dana ukazana hitna medicinska pomoć.

Skajler je preminuo samo tri dana kasnije od povreda koje su, kako je kasnije utvrđeno naneli roditelji, koji su nad njim vršili egzorcizam.

„Ovo je tragičan događaj koji je rezultirao preranom smrću deteta“, rekao je šef policijske stanice Stiv Hejt.

Inače, osumnjičeni za ubistvo nisu biološki roditelji dečaka, već su ga usvojili. Uzrok smrti je navodno hipoksična povreda mozga koja nastaje usled nedostatka kiseonika, a dete je takođe gladovalo. Policija slučaj tretira kao ubistvo.

Pre nego što je nad njim izvršen egzorcizam, dečak je vezan selotejp trakom i izolovan u prostoriju bez hrane.

Pročitajte još:

Policija je na telefonu Pola Vilsona pronašla fotografiju dečaka koji leži na podu, licem nadole, umotan u ćebe koje je lepljivom trakom zakačeno za pod.

Pored ubijenog dečaka, par je usvojio još troje dece, a prema policijskom izveštaju, svi su bili zlostavljani. Trenutno su svi u centru za socijalni rad.
BONUS VIDEO Izricanje presude Haraldu Kopicu, zagrebačkom monstrumu koji je ubio troje dece