Foto:Facebook

Majka mlade Britanke ubijene u Francuskoj vrištala je na svoje ćerke da "beže" dok je naoružani muškarac otvorio vatru nakon što su susedi godinama imali spor oko zemljišta.

Dirk Rats, poreklom iz Belgije, navodno je ubio 11-godišnju Solain Tornton i ostavio njene roditelje Adrijana (52) i Rejčel (49) sa teškim povredama.

Solainina mlađa sestra, osmogodišnja Selest, nije upucana i uspela je da pobegne kod drugog komšije i pozove pomoć u njihovom rodnom selu Saint-Herbot u Bretanji.

Marguerite Bleuzenm, gradonačelnica Plonevez-du-Faou, koja pokriva zaselak, rekla je da je majka vikala na svoje ćerke: „Bežite!“

Ona je dodala: „Deca su pobegla, on je upucao jedno dete“.

Jedan stanovnik rekao je francuskim medijima da je mlađe dete otrčalo komšijama vičući: „Moja sestra je mrtva, moja sestra je mrtva“.

Ona je nepovređena, ali ostaje u bolnici jer pati od šoka. Rats je optužen za ubistvo i pokušaj ubistva.

Tužilac Kamil Mjansoni rekao je da su se on i njegova supruga godinama sukobljavali sa Torntonovima zbog radova koji su se odvijali na njihovom imanju.

Komšija tvrdi da je spor počeo kada je porodica „posekla sva stabla koja su im smetala“, navodi Tajms.

Holanđanin je prvi put zapretio porodici puškom kalibra 22 još 2020. godine, kažu komšije u zaseoku.

Jedan je rekao: „To je bio spor pre tri godine – policija je pozvana jer je pretio porodici svojom puškom. Dve porodice su se uvek svađale, a puška je eskalirala stvari, ali niko nikada nije verovao da će je upotrebiti“.

Kamil je rekao da je smrt mogla biti sprečena da su prijavili njegove prethodne pretnje.

Rats je navodno rekao istražiteljima da je ciljao Solaineove roditelje, ali da možda nije nameravao da ubije devojčicu.

PROČITAJTE JOŠ:

Majka gospođe Tornton, Kristin Rouds, rekla je za britanski Telegraf da je Rejčel morala na operaciju da joj ukloni metak u vratu blizu arterije i jedan u leđima blizu pluća.

Rekla je: „Adrijan ima metak u mozgu i u kritičnom je stanju na intenzivnoj nezi“.

Gospođa Rouds je rekla da je razgovarala sa ćerkom i unukom samo nekoliko sati pre tragedije.

Rekla je: „Rejčel me je pozvala i rekla mi da imaju roštilj. Solain je bila posebna devojčica. Volela je sve. Volela je svoje životinje. Sada smo je izgubili. To je apsolutno užasno.“

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar