Slon ilustracija
Foto: Shutterstock

Lovac koji je iz neposredne blizine ubio slona, okrenuo se i pobegao kada je krdo ubijene životinje počelo da juriša na njega.

Na uznemirujućim snimcima može se videti čovek kako cilja dok krdo mladih i starih slonova prolazi pored njega.

Čuje se kako drugi čovek govori: „Udari ga među oči“. Čovek je otvorio vatru, pogodivši životinju dva puta, pre nego što je njegov vodič pucao u životinju treći put, i ona je pada na pod.

Ali kako umiruća životinja pada, neki iz stada se okreću i počinju da trče ka lovcu.

Može se videti kako jurišaju dok uplašeni muškarci beže. Prema rečima lovca na krupnu divljač Kornea Krugera, snimak je snimljen u Nakabolelva konzervansu u Namibiji pre nekoliko godina.

Kruger je rekao za Njuz24 u Južnoj Africi: „Postoji mala kvota slonova u ovoj oblasti i mi lovimo samo dva slona godišnje. Kruger, koji je vlasnik Omujeve Hunting Safaris, rekao je da je lov imao finansijsku korist za zajednice u okolini“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zapošljavamo 12 ljudi iz zajednice, neki od njih kao čuvari divljači“, rekao je on.

„Sredstva idu za očuvanje i finansiranje jedinica za borbu protiv krivolova“, rekao je Kruger. Samo u južnoafričkom nacionalnom parku Kruger, u periodu od 1. januara do 31. avgusta 2018. ubijeno je ukupno 58 slonova.

Prema Svetskom fondu za prirodu, u divljini ima oko 415.000 afričkih slonova, a njihov broj naglo opada zbog međunarodne trgovine slonovačom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar