Sergej Lavrov Foto: EPA-EFE/BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov danas je govorio na konferenciji u Nju Delhiju gdje se održava Samit G20 poručivši, između ostalog, da je Rusija pokušala zaustaviti rat, kad se u sali u tom trenutku začuo smeh prisutnih.

„Rat, koji smo mi pokušali zaustaviti, pokrenut je protiv nas koristeći Ukrajinu“, govorio je Lavrov. Tada se čuo smeh prisutnih.

Dok je on govorio ljudi u publici su se glasno smejali. Lavrov je nakratko zastao, ali je onda nastavio da govori. Šef ruske diplomatije zasigurno nije dugo doživeo ovakvo poniženje.

Ministri spoljnih poslova G20 u Nju Delhiju nisu uspeli da se dogovore oko završne deklaracije. Rusija i Kina su se usprotivile tim paragrafima dokumenta, koji osuđuju rat Rusije protiv Ukrajine i pozivaju na hitno povlačenje ruskih trupa sa ukrajinske teritorije, prenosi Klix.ba.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, istovremeno, na marginama ministarskog samita, održan je prvi lični sastanak šefova diplomatskih odeljenja SAD i Rusije od početka rata.

Prema medijskim izveštajima, Blinken je pozvao Moskvu da se vrati poštivanju sporazuma START i rekao je da će Sjedinjene Države nastaviti podržavati Ukrajinu.

BONUS VIDEO: Putin o ratu u Ukrajini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare