Ana Vintur, kralj Čarls i Roksanda Ilinčić Foto:Tanjug/Photo by Charles Sykes/Invision/AP/Tanjug/Yui Mok/Pool Photo via AP/Ian West / PA Images / Profimedia

Britanski kralj Čarls odao je danas priznanje modnoj kreatorki Roksnadi Ilinčić i novinarki Ani Vintur za zasluge u modnoj industriji.

Kako prenosi portal Women Wears Daily, kralj je povodom svog prvog zvaničnog rođendana, pored njih odao počast i drugim javnim ličnostima iz sveta umetnosti, uključujući pesnike Martina Ejmisa, Ijana Makjuana i Bena Okrija.

Srpska modna kreatorka koja živi i radi u Londonu, Roksanda Ilinčić, kao i novinarka Ana Vintur, dobile su priznanja u svetu mode.

Vinturova je nosilac titule dame i poseduje Orden Britanskog carstva, a počast koju joj je dodelio Čarls smatra se velikim priznanjem, te se ona tako našla u grupi ljudi kao što su i Elton Džon i Pol Mekartni.

Portal navodi da je odavanje počasti povodom kraljevog rođendana rezervisano za one “koji su dali veliki doprinos umetnosti, nauci, medicini ili vladi u dugom vremenskom periodu“.

***

BONUS VIDEO: Incident u Britaniji: Muškarac gađao jajima kralja Čarlsa i kraljicu Kamilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar