Abdul Elahi, pedofil
Abdul Elahi Foto: National Crime Agency

Abdul Elahi ucenjivao je žrtve iz preko 20 država da zlostavljaju sami sebe kao i svoju decu, braće i sestre. Onda je fotografije i snimke zlostavljanja, koje su žrtve morale da mu dostave, prodavao pedofilima preko Telegrama. Britanska nacionalna agencija za kriminal svrstala je ovaj slučaj među “najmučnije seksualne prekršaje” na kojima su ikada radili, a Elahi je danas zatvoren na 32 godine.

U periodu od tri godine, dvadesetšestogodišnji Elahi eksploatisao je ili je pokušao da eksploatiše preko 2.000 žrtava u preko 20 država, prenosi BBC.

PROČITAJTE JOŠ:

Elahi je prvi put otkriven u decembru 2018. godine nakon prijave da je ucenjivao tinejdžerku u Americi. Uhapšen je u maju 2021. godine i priznao krivicu za 158 zločina za koje je bio optužen da je počio nad 72 osobe. Najmlađa među njima bila je beba od osam meseci, a bilo je i odraslih.

Kada je uhapšen, pronađeno mu je preko 67.000 “nedoličnih” fotografija dece i Elahijev slučaj brzo je dobio etiketu zločina “industrijskih razmera”. Od prodaje materijala zaradio je 25.000 britanskih funti.

Elahi je sve ovo radio iz svoje porodične kuće u Birmingemu. On bi se na “šuger dedi” sajtovima — sajtovima za upoznavanje “sponzora” — predstavio kao bogati biznismen ili trgovac deonicama. Tamo bi tražio i izdvajao osobe koje su bile „finansijski očajne“, kako je sudija to opisao, ili prosto premlade da bi legalno bile na tim sajtovima i obećavao im hiljade funti za eksplicitne fotografije ili snimke.

Kada bi mu žrtve poslale materijal, on bi im pretio da će ga proslediti njihovim porodicama, prijateljima i kolegama ukoliko mu ne pošalju još materijala. Vremenom bi tražio sve više i više fotografija koje su svaki sledeći put bile sve više eksplicitne, ponižavajuće, degradirajuće.

“Tražio mi je sve više i više golih fotografija a onda je tražio i fotografije nasilja — nasilja koje bi činila sama nad sobom. Onda bi pitao jel’ imam mlađu braću ili sestre, jel’ poznajem neke ljude koji su mlađi od mene…” izjavila je jedna od njegovih žrtava za britanski Skaj Njuz.

Elahi je fotografije i snimke “sistematski kategorizovao” u neke vrste albuma koje je preko Telegrama prodavao kao kolekcije, prenosi Gardijan.

Pored svega ovoga, Elahi je uspevao i da podučava druge i prenosi svoje znanje. On je, takođe na Telegramu, džao onlajn časove i učio pedofile i buduće zlostavljače da ucenjuju žrtve za eksplicitne snimke ili fotografije.

Broj optužbi za koje je Elahi priznao krivicu smatra se među najvećim brojem krivičnih dela za koja je jedna osoba ikada priznala krivicu, ukazala je Britanska nacionalna agencija za kriminal koja je na ovom slučaja usko sarađivala sa američkim FBI-om.

Bonus video: Snimak svedoka iz Jagodine 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar