Ramzan Kadirov Foto:Yelena Afonina / TASS / Profimedia

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je na Telegramu da planira da se prijavi za Ginisovu knjigu rekorda zbog broja sankcija koje su mu izrečene.

„U svetlu najnovijih sankcija, odlučio sam da prebrojim, koliko ih je izneseno protiv mene? Odavno sam prestao da ih brojim. Šta ako sam ja svetski rekorder po sankcijama i trebao bih da budem na naslovnici Ginisove knjige rekorda“, upitao je Kadirov na Telegramu.

On je zatim naveo da je od 2011. godine uvedeno najmanje 70 sankcija protiv njega.

„Uključujući članove moje porodice, moje bliske saradnike (samo zbog veze sa mnom), moju imovinu, moje konje i prihode (da, zvuci smešno, ali to su bile prve sankcije)“, napisao je Kadirov i dodao da čak ni Lukašenko i Bašar el Asad koje Zapad ne voli, ne mogu da se pohvale ovolikim brojem sankcija.

Naveo je da je čak pretekao i severnokorejskog lidera, a o njemu se snimaju holivudski filmovi.

„Više od 11 godina stranci pokušavaju da mi oduzmu sve, ali, kao što vidite, ništa ne ide. Ali tako ogroman rad Zapada ne treba protraćiti. Prvo ću se prijaviti u Rusku knjigu rekorda. Ona mi je bliža i draža. A onda, da bi strani političari osetili da nisu uzalud izmislili ograničenja za svih 11 godina, prijaviću se za Ginisovu knjigu rekorda. Inače, možda će se film o strašnom Ramzanu Kadirovu snimati u Holivudu? Spreman sam da igram glavnu ulogu“, zaključio je Kadirov.

***

BONUS VIDEO: Kadirov plače zbog govora Putina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar