Napad na sinagogu Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Izraelska policija, u sklopu nekoliko kaznenih mera, danas je u istočnom Jerusalimu zapečatila dom ubijenog palestinskog militanta, koji je u petak ispred sinagoge ubio sedam ljudi i ranio troje.

To je jedna od nekoliko kaznenih mera koje je vlada Benjamina Netanijahua odobrila tokom noći.

Taj potez usledio je nakon vikenda u kojem je sedam osoba ubijeno, a petoro ranjeno u dve odvojene pucnjave u Jerusalimu, u jednom od meseci sa najviše smrti na okupiranoj Zapadnoj obali i istočnom Jerusalimu u posljednjih nekoliko godina, prenosi AP.

Foto: AP Photo/Mahmoud Illean

Pucnjave tokom vikenda usledile su nakon smrtonosnog napada izraelskih snaga na Zapadnu obalu u četvrtak u kojem je ubijeno devet Palestinaca, većinom militanata, a kao odgovor, palestinski militanti u Pojasu Gaze ispalili su veliki broj raketa na Izrael, na šta je Izrael odgovorio vazdušnim napadima.

“Ne tražimo eskalaciju, ali smo spremni za svaki scenario. Naš odgovor na terorizam je teška ruka i snažan, brz i precizan odgovor“, rekao je Netanijahu.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako navodi AP, policija je saopštila da je napadač, identifikovan kao 21-godišnji stanovnik istočnog Jerusalima, ubijen u pucnjavi sa policajcima nakon što je pobegao sa lica mesta.

Iz Netanijahuovog kabineta poručuju da planiraju niz drugih kaznenih mera, uključujući ukidanje socijalnih davanja za porodice napadača, kao i da će preduzeti korake za „osnaživanje naselja“ ove nedelje kao deo vladinog odgovora na napade tokom vikenda.

Netanijahu je rekao da jačanje naselja na okupiranoj Zapadnoj obali ima za cilj da “pošalje poruku teroristima koji žele da nas iskorene iz naše zemlje gde treba da ostanemo“.

BONUS VIDEO: Masakr u Severnoj Karolini: Maloletnik ubijao redom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar