Napad na sinagogu Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Palestinske frakcije pozdravile su napad u Jerusalimu, u kojem je sinoć ubijeno sedam ljudi.

Palestinske frakcije ocenjuju da je napad prirodan odgovor na izraelske zločine i da su Palestinci u istočnom Jerusalimu, na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze ujedinjeni u borbi protiv Izraela.

Portparoli Hamasa, koji je preuzeo odgovornos na napade, pozdravili su napad u naselju Neve Jakov i pozvali na jačanje otpora Izraelu.

Napad na sinagogu Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Portparol Hamasa Mohamed Hamade izjavio je da je napad u Jerusalimu prirodan odgovor na, kako je naveo, „masakr“ u Dženinu, gde je u raciji izraelske vojske u izbegličkom kampu u četvrtak ubijeno devet Palestinaca i još 20 ranjeno u vatrenom obračunu.

„Naš narod ne zaboravlja krv svojih mučenika i osvetiće njihovu smrt u odgovarajuće vreme i na odgovarajućem mestu“, rekao je Hamada.

Palestinski islamski džihad takođe je pozdravio, kako je navedeno, „herojsku operaciju u Jerusalimu, ocenivši da ona šalje poruku Izraelu da su Palestinci spremni da odgovore na „njegove zločine“.

Palestinci slavili napad

Palestinci na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze slavili su sinoć zbog terorističkog napada kod sinagoge u Jerusalimu, u kome je poginulo sedam ljudi, a najmanje troje ranjeno.

Napad na sinagogu Foto:Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

Palestinci su se na Zapadnoj obali, u Ramali, Nablusu i Dženinu, kao i u delovima istočnog Jerusalima, radovali zbog napada, koji je izveo 21-godišnji Palestinac.

Pročitajte još:

Slavlje je proteklo uz vatromet, pucnjavu u vazduh, trubljenje automobilskih sirena, pevanje pesama i slatkiše.

Maskirani muškarac je u Hebronu na Zapadnoj obali prstima pokazivao znak pobede („V“) i čašćavao prisutne poslasticama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar