Foto: Instagram/doronkatzasher

Izraelka Doron Ašer i njene dve male ćerke bile su među više od 100 civila koje su teroristi Hamasa uzeli za taoce kada su napali Izrael u subotu.

Doron Ašer je otišla sa svojim devojčicama da poseti majku u selu Nir Oz blizu granice sa Gazom tokom vikenda kada su se militanti Hamasa spustili na kuću, preneo je Rojters.

Užasnuta, pozvala je svog muža Jonija u centralni Izrael, ali se veza prekinula i od tada se on nije čuo s njom.

„Rekla mi je da su teroristi u kući, i to je bilo to“, rekao je Joni.

Prateći telefon svoje supruge, njena lokacija je pokazala da se nalazi preko granice u Gazi, rekao je Joni.

Njegovi strahovi su kasnije potvrđeni kada je video snimak na društvenim mrežama koji jasno pokazuje Doron i njihove ćerke na nišanu zajedno sa drugim taocima. Svi su odvedeni u Gaziu od strane Hamasovih militanata.

@c4news Israeli father Yoni Asher makes an emotional plea to Hamas for the return of his wife, two daughters and mother in law. About 100 people have reportedly been taken hostage by Hamas. Almost 1000 people have been killed in the conflict so far. #Israel #Hamas #Gaza #Channel4news ♬ original sound – Channel 4 News

„Sigurno sam identifikovao svoju ženu, moje dve ćerke i taštu na nekakvim kolima i teroriste Hamasa svuda oko njih.  Moje male dve devojčice,  nemaju ni 5 godina, ni 3 godine. Ne znam u kojim uslovima su zarobljeni. Ne znam šta im se dogodilo“, rekao je.

Joni je uputio očajničku molbu da njegova porodica bude bezbedna – i čak se ponudio kao talac u zamenu za njihov povratak.

„Želim da kažem Hamasu: ‘Nemojte ih povrediti. Nemojte povrediti malu decu. Nemojte povrediti žene. Ako želite mene umesto njih, voljan sam da dođem'“, rekao je on.

Stotine Izraelaca je ubijeno otkako su Hamasovi borci upali u zemlju u subotu, ostavljajući za sobom put krvavog uništenja. Hiljade je takođe ranjeno.

PROČITAJTE JOŠ:

Pojavili su se brojni video snimci na kojima se vide žene, stari i mladi, kako ih vrište na motociklima i automobilima dok ih odvode Hamasovi borci.

Preživeli sa muzičkog festivala na meti Hamasa rekli su da su militanti pucali u noge posetiocima koncerta kako bi ih sprečili da pobegnu.

Doron je takođe nemačka državljanka navodi Independent, a njena porodica je pozvala zvaničnike u zemlji da pomognu u bezbednom povratku nje i devojčica.

Sve najnovije informacije iz Izraela možete pratiti u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO: Hiljadu žrtava u ratu Izraela i Hamasa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar