Ivica Todorić Foto:Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Palo je ključno veštačenje u slučaju Agrokor. Visoki krivični sud potvrdio je odluku Županijskog suda u Zagrebu da je veštačenje Ismeta Kamala za poljski KPMG, koje je plaćeno čak 1,3 miliona evra nezakonito, prenosi portal 24 sata.hr.

Hrvatski biznismen Ivica Todorić tim je povodom pozvao medije da dođu ispred Ciboninog tornja, gde je dao izjavu o odluci Visokog krivičnog suda RH u slučaju Veliki Agrokor, piše 24sata.hr. 

„Da ne ponavljam neke stvari, s vama družim već puno godina. Znate šta sam govorio, znate moje dokaze, sve što sam iznosio i nažalost sve se pokazalo istinom. Nažalost ne za mene, nego za one koji su pokrenuli ovaj politički, zločinački proces. To im se danas ruši kao kula od karata, ali izgleda da niko nije bio svestan kolika je šteta“, rekao je Todorić.

„Neverovatno mi je da jedna država s velikim mogućnostima, stranim advokatima, nije shvatila u koju se avanturu upušta i kakvu štetu čini. Ja sam od prvog trenutka rekao  da ću pobediti na svakoj instanci. Ja to ne govorim bezveze, ja nisam neozbiljan čovek. Ja nisam pravnik, ali sam razgovaramo s jako puno pravnika, stranih, koji se čude… „,  dodao je.

‘Plenković je u dlaku znao šta imam’

„Nisam neozbiljan niti sam pravnik, razgovarao sam s desetinama svetskih pravnih agencija. Ne veruju da nešto tako dobro imam. Plenković je u dlaku znao šta imam. Ono što on zna, a zna i država, čoveku se zamuti u glavi koji su to iznosi. Strah me što će se dogoditi nakon svega. Nakon toliko godina ovo je sramota da ne može biti veća. Županijska tužiteljka potpisuje ugovor s nekim ko nije veštak“, objašnjava Todorić.

PROČITAJTE JOŠ:

Otkrio je i šta bi se desilo ako bi DORH odlučio da nastavi bez stručnog mišljenja.

„Moraju da podignu novu optužnicu bez veštačenja. Optužili su me da sam oštetio moju firmu, a od Ine su ukrali milijardu, a niko im ništa nije uradio. Ne plašim se nastavka procesa, sve je mrtvo. Plenkovića ne zanima istina, već politička moć da se interesi ne mogu nadmašiti. Međutim, na sledećim izborima ne može da pobedi, a teško da će ih i videti. Ovo je moja pobeda nad pobedama „, istakao je on.

„Šta god da počnu, to je narednih šest godina. Da žele dobro državi, izvinili bi se i podneli ostavke. To je jedini način da Hrvatska počne da se menja „, zaključio je Todorić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar