Ivica Todoric
Ivica Todorić Foto:BETAPHOTO/HINA/Tomislav PAVLEK

Visoki krivični sud Hrvatske potvrdio je odluku optužnog veća zagrebačkog Županijskog suda koje je odlučilo da je finansijsko veštačenje Ismeta Kamala, na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna u slučaju "veliki Agrokor" - nezakonit dokaz.

Visoki sud je u ponedeljak saopštio da je odbio žalbe državnog tužilaštva i dvoje okrivljenih protiv rešenja Županijskog suda u Zagrebu kojim je odlučeno o predlozima za izdvajanje dokaza.

Ističu i kako su utvrdili da je „prvostepeno rešenje Županijskog suda u Zagrebu u celosti pravilno i utemeljeno na zakonu“. Veštačenje je plaćeno 1,3 miliona evra.

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić želi da bude premijer
Foto: N1

„Trgovačko društvo KPMG Poljska kom je u ovom predmetu bilo povereno veštačenje nije postupilo po nalogu državnog tužioca, jer nije u celosti izradilo nalaz i mišljenje, već samo deo koji se odnosi na zaključak. No, taj zaključak se temelji na podacima koje su izabrali, pregledali, analizirali, sortirali i potom preveli radnici hrvatskog tima tj. KPMG Croatia, kome je KPMG Poljska, uz znanje državnog tužioca, poverilo izradu tog dela nalaza i mišljenja“, naveo je sud.

POGLEDAJTE JOŠ:

Bivšeg vlasnika „Agrokora“ Ivicu Todorića i njegovih 14 saradnika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužilaštvo, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna holandskom „Agrokor Investmentu BV“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar