Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Premijerka Italije Đorđa Meloni, koja se ovog leta pridružila sve većem broju Italijana koji su proveli leto u Albaniji, pobrinula se da vlasnik lokalnog restorana ne ostane praznog džepa nakon što je grupa njenih sunarodnika pobegla ne plativši račun.

Meloni i njena porodica proveli su ove nedelje nekoliko dana u Albaniji kao gosti premijera Edija Rame, čija zemlja uživa u turističkom procvatu zahvaljujući belim peščanim plažama i niskim cenama u poređenju s ostatkom Evrope.

Kada su vesti o Italijanima koji su izigrali vlasnika restorana u središnjem gradu Beratu obišle lokalne medije, Meloni je priskočila u pomoć, rekao je Rama za italijanski dnevnik La Stampa.

“Idite i platite račun ovim idiotima, molim vas”, citirao je Rama reči Meloni upućene italijanskom ambasadoru u Albaniji, prenosi Hina.

PROČITAJTE JOŠ:

Frančesko Lolobriđida, italijanski ministar poljoprivrede, takođe je bio u Albaniji i rekao da je to pitanje nacionalnog ponosa.

“Nekoliko nepoštenih pojedinaca ne može osramotiti naciju pristojnih ljudi”, istakao je on, prenosi N1 Hrvatska.

Rama je u TV intervjuu prošle nedelje rekao kako Albanija očekuje da će ove godine primiti blizu 500.000 posetilaca iz Italije.

Brojni Italijani izbegavali su domaća letovališta zbog visokih cena i umesto toga otputovali u balkansku zemlju gde su smeštaj i sadržaji na plaži jeftiniji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare