Foto: Niyazz / Alamy / Alamy / Profimedia,Printscreen Instagramjodziir, Shutterstock

Poznati influenser Jovan Radulović Jodžir jedan od kandidata u prvom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori pojavio se na završnoj konferenciji lidera Demokratske prije Socijalista (DPS) Mila Đukanovića i time, prema mišljenju mnogih, potvrdio da je od početka kampanje bio trojanski konj aktuelnog predsednika.

Naime, uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori, koji se održava sutra, upriličena je završna Đukanovićeva konferencija u Podgorici.

Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Na njoj se pojavio veliki broj ličnosti iz sveta crnogorske, ali i srpske politike, uključujući Žarka Koraća, Radu Trajković, Sonju Biserko i Nenada Čanaka.

Međutim, najveću pažnju privukao je dolazak poznatog crnogorskog influensera koji je na njoj bio vidno raspoložen i sa osmehom na licu pozirao reporterima.

Zašto je sporan njegov dolazak?

Dolazak Radulovića na Đukanovićevu konferenciju značajan je pre svega zbog toga što je time potvrdio da je sve vreme igrao „u Milovom timu“.

Foto: Printscreen Instagram/jodziir, Shutterstock

Prvi znakovi toka pojavili su se i tokom same izborne kampanje.

Podsetimo, desetak dana pre održavanja prvog kruga predsedničkih izbora, jedan deo građana je putem aplikacije za proveru potpisa podrške kandidatima saznao da su njihovi potpisi falsifikovan, a lični podaci zloupotrebljeni za kandidaturu podgoričkog influensera Radulovića. Oni čiji su potpisi iskorišćeni za njegovu kandidaturu navodili su na društvenim mrežama da su podršku pružili kandidatu Demokratske partije socijalista (DPS) Milu Đukanoviću.

To se dogodilo nakon što je Državna izborna komisija Crne Gore (DIK) je pokrenula aplikaciju kako bi građani mogli da provere jesu li njihovi potpisi zloupotrebljeni.

Čim je počela da radi aplikacija za proveru potpisa podrške kandidatima za predsedničke izbore, usledile su žalbe građana da su njihovi potpisi falsifikovani, a lični podaci zloupotrebljeni.

Uz to, Radulović je kandidaturu predao 26. februara, pola sata pre ponoći, odnosno isteka roka predviđenog za to, a novinari su ga videli kako silazi sa sprata na kojem su prostorije DPS-a. Prethodno je pozivao građane da mu putem društvenih mreža dostavljaju lične podatke kako bi se prijavio za izbornu trku.

Poznat po klipu sa Novakom

Inače, sam Jodžir je već poznat javnosti, jer svakog dana snima klipove na kojima publici priča viceve, kao i one na kojima su scene iz svakodnevnog života njegove porodice.

Njegov najviralniji snimak svakako je onaj na na kome grli najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, a u kome se Novak smeje na vic koji mu je Jodžir ispričao.

Njih dvojica susreli su se na Žabljaku, a Radulović mu je ispričao vic o Federeru i Nadalu.

„Nole, slušaj ovo… Igraju ovaj Nadal i Federer, i sad prebacuju, igraju dobro“, rekao je Radulović.

Pročitajte još:

Đoković ga je kroz smeh upitao ko je to.

„Ko je to… Onaj mali, iz Švajcarske… Dobija ga Federer, i okreće se Nadal i kaže: Brate, znaš li ti da sam ja Đoković za tebe“, završio je influenser nakon čega su se dugo smejali.

Inače, Radulović na Instagramu ima 247 hiljada pratilaca, na Fejsbuku ga prati skoro 138 hiljada ljudi, na Tik Toku preko 80 hiljada, dok njegov Jutjub kanal pod nazivom „Pijani električar“ prati preko 30 hiljada korisnika.

BONUS VIDEO  Žestoka rasprava crnogorskih predsedničkih kandidata u završnom TV duelu