Berlin potraga za lavom Foto:Tanjug/Sven Kaeuler/TNN/dpa via AP/Screenshot/Twitter/@Trendings911

Potraga za navodno odbeglom lavicom u predgrađu Berlina nije dala nikakve rezultate, a policijska operacija potrage velikih razmera, u kojoj učestvuju i profesionalni tragači za životinjama, nije dovela do otkrivanja bilo kakvog traga, ni novih izjava svedoka da su videli životinju, saopštila je jutros policija.

Potraga se sada odvija u šumi i biće intenzivirana, nakon neuspešne potrage od četvrtka koja je trajala i cele protekle noći, a u kojoj je učestvovalo oko 100 policajaca.

„Profesionalni tragači za životinjama pretraživaće šumu“, najavio je gradonačelnik predgrađa Berlina Klajnmahnova Mihael Grubert.

Portparol policije Brandenburga rekao je da je intenzivna potraga nastavljena jutros i da će u potrazi biti korišćene i bespilotne letelice.

Istražni organi smatraju da je originalan snimak od nekoliko sekundi na mobilnom telefonu svedoka koji prikazuje životinju kako se šunja između žbunja i drveća.

Bilo je i drugih mogućih opažanja lavice na području Berlina u četvrtak popodne i uveče u blizini južne granice sa Brandenburgom i zbog toga je berlinska policija koncentrisala potragu na području u Celendorfu.

Državna kancelarija za životnu sredinu Brandenburga saopštila je u četvrtak da su u državi registrovana 23 lava od šest vlasnika životinja (tri cirkuske kompanije, dva zoološka vrta i jednog privatnog vlasnika).

Berlinska policija upozorila je građane u četvrtak da se pretpostavlja da je lavica na slobodi u jugozapadnom predgrađu nemačke prestonice.

Pročitajte još:

Stanovnici su upozoreni da ne napuštaju kuće i da drže kućne ljubimce u zatvorenom prostoru.

Životinja, za koju se sumnja da je odbegla lavica, navodno je primećena u četvrtak u regionu Potsdama na obodu nemačke prestonice, saopštila je policija.

Policija je navela da u akciji pronalaska životinje učestvuju i veterinari i lovci.

Policija je saopštila da je informacije o prisustvu životinje dobila od svedoka koji su je snimili kako napada i ubija divlju svinju.

BONUS VIDEO Borba lavova i krokodila