Anđela Bešlić Foto:MUP Hrvatske

Ivan Bulj, ubica 17-godišnje Anđele Bešlić iz Sinja, za nešto manje od dva meseca izlazi na slobodu. Danas 61-godišnji Bulj odslužiće tako 22 godine zatvora za svirepo ubistvo devojke koje je potreslo celu Hrvatsku. Njen otac kaže da ne veruje da će se ubica ikada vratiti u Sinj.

Anđelinoj porodici otvaraju se opet stare rane iako one, kako je rekao njen otac Ivan Bešlić, zapravo nikad nisu zacelile.

„Teško je dok je god čovek živ“, kaže Anđelin otac uoči 22. godišnjice njenog ubistva.

Tog 3. marta 2002. godine, prema presudi, Ivan Bulj je devojku oko tri sata u noći na prevaru ukrcao u svoj automobil govoreći joj da će je odvesti kući. Vraćala se s koncerta, sama. Uprkos protivljenju, skrenuo je s puta i odvezao je na nepristupačno područje s namerom da je ubije. Udarao ju je tupim predmetom.

Bacio je telo u jamu

Naneo joj je više povreda po glavi i drugim vitalnim delovima tela. Mrtvu Anđelu potom je odvukao preko žičane ograde i bacio je u jamu te prekrio granjem gde ju je slučajni prolaznik pronašao mesec dana kasnije. Ni 500 metara od njene kuće. Telo je bilo u takvom stanju da je identifikovana pomoću otisaka prsta.

Ivan Bulj tada je bio direktor Radio Sinja, član sinjskog HKDU-a. Celi Sinj je bio šokiran kada se nekoliko dana nakon pronalaska tela sam predao policiji. Ali otac njegove žrtve znao je da je Bulj ubica.

„Utekao je od mene, da ga ja ne bih uhvatio. Imali smo informacije da je on to uradio“, tvrdi Anđelin otac.

Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Tokom sudskog postupka Ivan Bulj je tvrdio kako nema ništa s Anđelinim ubistvom.

„Gledao sam tu video kasetu priznanja. Sve je rekao, sve je priznao. Želeo je da siluje Anđelu, ali nije mogao. Zbog određenih problema koje je imao. I onda ju je ubio letvom“, kaže za Dnevnik Ivan Bešlić. Jer, koji bi drugi motiv, kaže, imao odrasli muškarac da tako brutalno ugasi život maloletne devojke.

Tužilaštvo je u optužnici tvrdilo kako je Ivan Bulj devojku silovao, ali je za taj deo oslobođen krivice jer nije bilo dokaza.

Ivan Bulj je na Županijskom sudu u Splitu osuđen za teško ubistvo maloletne osobe na 27 godina zatvora. Vrhovni sud je potom kaznu smanjio na 22 godine. Uskoro će biti slobodan.

POGLEDAJTE JOŠ:

Nikad se nije pokajao

Ivan Bešlić ne veruje da će se ubica njegove kćeri vratiti kako bi živeo u Sinju.

„Tu je on inače blizu, ima kuću. Tu mu je i rodbina. No, ne verujem da će se vratiti u Sinj. Izlazio je on i do sada iz zatvora na slobodne vikende, ali bude kod drugih članova porodice, zna se i gde. Njegova supruga i deca odselili su se iz Sinja odmah nakon što se to sve dogodilo“, govori Anđelin otac.

Ubica njegove kćeri, kaže, nikad se nije pokajao za ono što je učinio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar