Italija policija Foto:Tanjug/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Đovani Bareka, 54-godišnji zidar priznao je da je ubio svoju ženu i dva sina od pet i 15 godina u gradu Altavila Milicia, blizu Palerma, a dve osobe su mu pomogle u tom činu.

Sabrina Fina i Masimo Karandente, takođe religiozni fanatici, uhapšeni su nakon što je Bareka pozvao policiju u noći između subote i nedelje nakon ubistava.

„Zovem se Đovani Bareka. Ubio sam celu svoju porodicu, dođite po mene”, rekao je Bareka policiji, koja ga je zatim pronašla u Kasteldači, nekoliko kilometara od mesta masakra.

Italija policija Foto:Tanjug/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

„Đavo se krio u mojoj ženi i moje dvoje dece, zato sam ih ubio: to je bilo jedino što sam mogao da uradim“, rekao je ubica prilikom hapšenja, prenosi portal Italy24.

Sumnja se da je par iz Palerma možda ohrabrio Bareku da ubije svoju porodicu kako bi „oslobodio kuću od demona“, ali da je takođe i učestvovao u masakru. Pretpostavlja se da su se troje osumnjičenih sreli tokom molitve u evangelističkoj crkvi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Treće dete, devojka od 17 godina, preživela je pokušaj ubistva i trenutno je u stanju šoka. Ona je istražiteljima rekla da je porodica ubijena tokom rituala egzorcizma. Karabinjeri su pronašli tela dvoje dece, koja su verovatno zadavljena, u porodičnoj kući.

Jedno telo bilo je u lancima, a u blizini su pronađeni zakopani ugljenisani ostaci supruge. Prema prvim analizama, deca su ubijena u noći između petka i subote, a njihova majka nekoliko dana pre toga. Policija je uspela da uđe u trag osumnjičenim saučesnicima analizom Barekinog telefona i na osnovu svedočenja lokalnih stanovnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar