Hrvatska policija ilustracija
Hrvatska policija ilustracija Foto:Shutterstock

Ivan Vujović (35), državljanin Crne Gore, za kojim je Interpol Srbija raspisao međunarodnu poternicu za pokušaj ubistva, uhapšen je na području Hrvatske jer je osumnjičen da je u noći 18. avgusta u Medulinu, prilikom kontrole, policajcima na uvid dao falsifikovanu vozačku dozvolu Crne Gore. Dozvola je glasila na tuđe ime, a na njoj se nalazila njegova fotografija. Nakon hapšenja je utvrđeno da je Interpol Beograd raspisao međunarodnu poternicu za njim zbog ubistva u pokušaju.

Crnogorski državljanin osumnjičen je da je u noći sa 17. na 18. avgust u Medulinu, prilikom kontrole, policijskim službenicima dao falsifikovanu crnogorsku vozačku dozvolu, koja je bila na tuđe ime i na kojoj je bila njegova fotografija. Sumnjiči se da je koristio lažni identitet tokom dogovora o medicinskom zahvatu, a prema izvorima bliskim istrazi, hteo je da se podvrgne plastičnoj operaciji kako bi promenio fizički izgled.

On je predat istražnim organima, nakon čega će, prema pisanju hrvatskih medija, verovatno biti doveden kod istražnog sudije u cilju određivanja ekstradicionog pritvora zbog izručenja Srbiji.

Vujović, inače rodom iz Podgorice, prošle godine u decembru pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo Radomira Savovića.

Odmah po izlasku iz zatvora dočekala ga je policija i privela radi dodatnih provera, ali nisu primetili da je Srbija još pre šest godina za Vujovićem raspisala poternicu zbog pokušaja ubistva u Beogradu, navode hrvatski mediji.

Dodaju da je Vujović označen kao bezbednosno interesantna osoba.

Osim toga bežao je iz zatvora, a tokom bega 2015. pokušao je da ubije Beograđanina Darka Bulatovića kojem je prišao u jednom kafiću i nakon žučne rasprave pucao u njega.

Kako prenosi Večernji list, motiv je navodno bilo Bulatovićevo upozorenje Vujoviću da prestane da uznemirava devojke za susednim stolom.

Inače, beg iz zatvora mu je bio gotovo filmski, jednom pravosudnom policajcu oteo je pištolj i preteći svima oko sebe izašao je na glavni ulaz zatvora gde su ga čekali pomagači u automobilu.

Nakon bega se uglavnom skrivao po Beogradu, u jednom trenutku je lociran i opkoljen, ali je napao policajce i uspeo da pobegne.

Uhapšen je u novembru 2016. blizu nemačko-holandske granice nakon čega je izručen Crnoj Gori..

U zatvoru je često upadao u sukobe s drugim zatvorenicima, pa je 2012. jedan zatvorenik pokušao da ga ubije zašiljenom kašikom.

BONUS VIDEO: Uhapšeno 12 pedofila širom Srbije u akciji Armagedon

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)