Foto:MUP Srbije; promo Logo; STRASPORT; Libertas.me

Danijel i Dušica J, bračni par inače službenik Uprave kriminalističke policije i agentica zaposlena u Bezbednosno informativnoj agenciji, koji su uhapšeni zbog sumnje da su, kao organizovana kriminalna grupa sa bivšim policajcem Milivojem K. i još jednom osobom, švercovali kokain, radili su za crnogorskog kriminalca Ljubomira Milovića, a službenica BIA, Dušica J., proveravala je podatke BIA o Veljku Belivuku.

Grupa je osumnjičena da je u dužem vremenskom periodu, krijumčarila velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, a potom novac stečen prodajom kokaina transportovala iz Evropske unije u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

Osumnjičeni Danijel J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove organizovane kriminalne grupe. Osumnjičen je i za transport droge, a deo prljavog novca ulagao je u ovaj ilegalni „biznis“.

Njegova supruga Dušica, zloupotrebljavajući službeni položaj u BIA, proverama kroz baze podataka te službe, pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA i podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove organizovane kriminalne grupe. Kako saznaje portal Nova.rs, ona je između ostalih proveravala i podatke o Veljku Belivuku i njegovoj organizovanoj grupi, a tako poverljive informacije dalje su prosleđivali i Radoju Zviceru, šefu kavačkog klana za kojim je raspisana poternica.

Uzimali 1,5 odsto provizije

Kako nezvanično saznajemo, glavni posao ove grupe bio je prenos novca iz Holandije do Srbije i Crne Gore. Po turi je prenošeno od 1.5 do 2 miliona evra, dok su od toga, kako nezvanično saznajemo, uzimali proviziju u iznosu od 1,5 odsto.

Ko je Ljubo Milović?

Ljubomir zvani Ljubo Milović je crnogorski policajac koji je trebalo da bude uhapšen zajedno sa kolegom Radomirom Lazovićem u Crnoj Gori zbog povezanosti sa kavačkim klanom. Milović je, međutim, uspeo da utekne kolegama koji su imali nalog za njegovo hapšenje , pa se tako zajedno sa Radojem Zvicerom, našao na poternici. Inače, njegova uloga u kavačkom klanu otkrivena je zahvaljujući istrazi EUROPOL-a i informacijama sa SKY aplijakcije koje su prosledili dalje crnogorskim pravosudnim organima.

Bonus video: Hapšenje Šarićevih ljudi u Hrvatskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare