cene goriva grafika
N1/Lazar Lazić

Građani Srbije trenutno toče najskuplje gorivo u odnosu na ostale stanovnike država sa prostora bivše SFRJ, uprkos tome što je u poslednjih nekoliko nedelja i u našoj zemlji došlo do pojeftinjenja i dizela i benzina od 95 oktana.

Cena benzina od 95 oktana na pumpama u Srbiji od prošlog petka je 184 dinara, što je po srednjem kursu NBS 1,57 evra, dok litar dizela košta 209 dinara, odnosno 1,78 evra. Osnovni benzin najjeftiniji je u Crnoj Gori – 1,45 evra, dok je najniža cena dizela trenutno u Severnoj Makedoniji, gde košta 1,47 evra.

U Hrvatskoj od 9. avgusta litar benzina od 95 oktana košta 1,50 evra, dok je cena dizela 1,61 evro. Shodno Uredbi koju je donela Vlada Hrvatske dosadašnji način izračunavanja najviših cena primenjivaće se u narednih sedam dana i odnosi se na sva maloprodajna mesta, piše N1.

Na pumpama u Sloveniji osnovni benzin je 2. avgusta pojeftinio za devet centi i košta 1,534 evra, dok je cena dizela snižena na 1,676 evra po litru. Aktuelne cene goriva važiće do 16. avgusta.

Litar dizela u Crnoj Gori košta 1,55 evra, dok je u Severnoj Makedoniji od 9. avgusta cena benzina i dizela izjednačena – 1,47 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare